Home WDF Hoofdnieuws Dekker voelt zich lekker: “Zo onbevangen mogelijk spelen”

Dekker voelt zich lekker: “Zo onbevangen mogelijk spelen”

ZuiderduinMasters2010_37

Van de acht Nederlandse Lakeside-deelnemers geniet Jan Dekker de hoogste verwachtingen. De 21-jarige Drent haalde vorig jaar als debutant de halve finale in Frimley Green en is dit jaar de nummer zes van de plaatsingslijst. Hij laat zich echter niet gek maken.

“De druk kan je zo hoog maken als je zelf wil, maar persoonlijk voel ik geen extra druk”, zegt Dekker tegen RTV Drenthe. “Mensen verwachten iets meer van me, dat is denk ik ook normaal na vorig jaar. Maar ik ga gewoon m’n best doen en zo onbevangen mogelijk spelen. Ik voel me lekker en heb het hele jaar lekker gedart. Vorige maand ben ik nog Nederlands kampioen geworden. Ik ben zeer tevreden over 2011.”

“Stiekem hoop ik net zover te komen als vorig jaar. Maar ik zie elke ronde als een finale. Ik ga er vol voor”, aldus Dekker. Om te beginnen zondagavond (19.30 uur) tegen landgenoot Christian Kist. “Hij komt net kijken, maar is een stoïcijns type. Dus het kan een leuke partij worden. Hij heeft via de play-offs het hoofdschema bereikt. Dat is een loodzwaar toernooi. Dus als je daar doorheen komt, kan je wel wat. Ik heb er zin in.”