Home WDF Hoofdnieuws Deze Nederlandse ex-voetballer gaat zijn debuut maken bij de BDO

Deze Nederlandse ex-voetballer gaat zijn debuut maken bij de BDO

Op 4 en 5 mei wordt het Open Denemarken en de Denemarken Masters gespeeld bij de BDO. Op de deelnemerslijst prijkt een opvallende naam van een Nederlandse ex-voetballer.

Niemand minder dan Rafael van der Vaart zal hier namelijk bij in actie gaan komen samen met zijn broer Fernando van der Vaart. De voormalig international van Oranje is tegenwoordig woonachtig in Denemarken omdat zijn vriendin daar deelneemt aan de nationale Deense handbalcompetitie voor de club Team Esbjerg.

De dartsport is de ex-voetballer niet vreemd omdat hij eerder al met Michael van Gerwen deelnam aan het Duits demotoernooi Promi Darts WM. Hierin reikten ze tot de finale waarin ze hun meerdere moesten erkennen in Max Hopp met zijn teamgenoot.

Overigens zagen we eerder ook de Nederlandse voetballer Lex Immers al in actie komen bij de BDO. Hij heeft het hierin onder andere al eens opgenomen tegen Co Stompé maar van een nieuwe carrière is het vooralsnog niet gekomen.

Overigens zullen er nog meer Nederlanders in actie komen over 2 weken. Zo staan bij de heren Silko Visser, Willem Mandigers, Wouter Vaes, Anoop Ramdajal, Dennie Olde Kalter, Dolf Reker, Ed de Koff, Erik van Manen en Roemer Mooijman ingeschreven.

Bij de dames prijken de namen van Sharon Prins, Aileen de Graaf, Priscilla Steenbergen, Vanessa Zuidema en Suzan Konings op de deelnemerslijst en bij de jeugd komen Pim van Bijnen, Gian van Veen en Daan Bastiaansen in actie.