Home WDF Hoofdnieuws Dimitri van den Bergh ondersteunt Belgisch nationaal jeugdteam

Dimitri van den Bergh ondersteunt Belgisch nationaal jeugdteam

De Merksemse dartsspeler Dimitri van den Bergh verdedigde afgelopen weekend nog de Belgische driekleur op het PDC World Cup of Darts in het Duitse Jena, maar de weken hiervoor is hij ook druk bezig geweest om zijn eigen Belgische Nationale Jeugdteam samen te stellen.

Vorige maand kwam hem te oren dat de Junior Darts Corporation komende 23 t/m 26 november een JDC Junior World Cup zou organiseren. Dimitri van den Bergh is al geruime tijd ambassadeur voor de JDC en had er dan ook wel oren naar om een Belgisch Nationaal Jeugdteam af te vaardigen naar Gibraltar, waar de JDC Junior World Cup gespeeld zal worden. De Belgische topdarter heeft niet alleen zijn nationaal jeugdteam met teamcoach geselecteerd, maar zal ook garant staan voor de kosten van vervoer, verblijf en inschrijfkosten. Een erg mooi gebaar richting de toekomst van het Belgische darts. België maakt zijn debuut op de JDC Junior World Cup en Van den Bergh wil er dan ook voor zorgen dat de spelers goed geprepareerd zijn voor hun bezoek aan Gibraltar. Daar hoort ook een goede begeleiding bij, zo is voormalig Belgisch jeugdinternational Nick Paenen door Van den Bergh aangesteld als teamcoach. De inwoner van Ekeren zal tijdens het evenement het nationaal jeugdteam coachen en begeleiden, maar zal hij ook de trainingssessies in aanloop naar de JDC Junior World Cup leiden.

De geselecteerde spelers voor het Belgisch Nationaal Jeugdteam zijn Xanti van den Bergh (Merksem), Joppe van Roosbroeck (Berlaar), Jorth Bollen (Sint-Truiden) en Senne Loyaerts (Gingelom). Allen zeer talentvolle darters, die zeer trots zijn om de Belgische driekleur te dragen. In Gibraltar zullen zij naast de JDC Junior World Cup ook deelnemen aan het JDC World Darts Championships, JDC Junior International Open en MVG Masters Open.

Van deze drie toernooien is de JDC World Darts Championships misschien wel het meest prestigieuze toernooi voor de jeugd wereldwijd. De finale van dit wereldkampioenschap zal namelijk plaats vinden op 18 december 2021 in het Alexandra Palace te Londen, waar op dat ogenblik ook het fameuze PDC Wereldkampioenschap gespeeld zal worden. Het is de ultieme droom voor elke dartspeler ter wereld om daar te schitteren en voor twee jeugdspelers kan dit na het hun bezoek aan Gibraltar werkelijkheid worden.

De JDC Junior World Cup en alle andere evenementen worden gespeeld van 23 t/m 26 november 2021 en is te volgen via www.juniordarts.com of via de diverse social media pagina’s.