Home WDF Hoofdnieuws Dutch Open dames: Hedman winnares singles, Gulliver/Hoenselaar winnen koppeltoernooi

Dutch Open dames: Hedman winnares singles, Gulliver/Hoenselaar winnen koppeltoernooi

614

Vorig jaar won Trina Gulliver voor de derde keer de Dutch Open. Dit jaar was zij de enige halve finale finaliste die al eens het toernooi op haar naam heeft geschreven. In het koppeltoernooi ging de titel vorig jaar voor de achtste keer naar Gulliver en Hoenselaar. Irina Armstrong die ook in de halve finale stond wist het koppeltoernooi in 2008 te winnen. Toen koppelde ze met Carina Ekberg, dit keer probeerde ze met Karin Krappen de hoofdprijs binnen te slepen.

Singletoernooi
Halve finaleDe eerste halve finale ging tussen Trina Gulliver en Karen Lawman. Gulliver weet meteen te breken. Na wat missers op de dubbel van beiden weet Lawman er 2-1 van te maken. Gulliver wint vervolgens met 4-1.
Deta Hedman, die terug is aan de wereldtop, speelde tegen Lisa Ashton. De eerste leg gaat in 17 pijlen naar Ashton. Het is een gelijkopgaande wedstrijd, de eerste vier legs gaan met de darts mee. Hedman breekt Ashton met een 18-darter. Hedman wint vervolgens met 4-2 de wedstrijd.
Karen Lawman en Lisa Ashton ontvangen 750 euro voor hun halve finale plaats.

Finale602Hedman gooit een 18-darter om 1-0 voor te komen. Door een break komt ze 2-0 voor. Gulliver gooit een 14-darter om meteen terug te breken. Hedman gooit twee 21-darters om 4-1 voor te komen. Gulliver gooit vervolgens een 16 en 13 darter om terug te komen tot 4-3. In de achtste leg gooit Gulliver een 18-darter via een 135 finish. Dit deed ze door achtereenvolgens de bull’s eye, trippel 15 en tops te raken. Gulliver mist net tops voor een 114 finish en de wedstrijd. Hedman behaalt vervolgens de titel via een 17-darter. De gemiddeldes waren rond de 80 dus een hoog niveau.
Trina Gulliver mag 1250 euro bijschrijven op haar rekening. Deta Hedman is 2250 euro rijker door haar toernooiwinst.

Koppeltoernooi
FinaleHoenselaar_GulliverTrina Gulliver en Francis Hoenselaar moesten het in de finale opnemen tegen Irina Armstrong en Karin Krappen. Gulliver en Hoenselaar hebben in de beginfase erg weinig moeite en komen zonder problemen met 4-0 voor, doordat ze te goed gooien voor Armstrong en Krappen. Armstrong en Krappen komen terug in de wedstrijd en pakken nog 2 legs. Maar Gulliver en Hoenselaar pakken de titel met 5-2.
Armstrong en Krappen ontvangen 500 euro voor hun finaleplaats. Terwijl Gulliver en Hoenselaar 750 euro te verdelen hebben.