Dutch Open dag 2: "Laatste 128 heren en laatste 16 dames bekend" WDF Hoofdnieuws
WDF Hoofdnieuws

Dutch Open dag 2: "Laatste 128 heren en laatste 16 dames bekend"

Dutch Open dag 2: "Laatste 128 heren en laatste 16 dames bekend"

Vandaag zal men bij de heren strijden tot de laatste 128, terwijl er na vandaag nog 16 dames kans maken op de Dutch Open titel. Dat darts weer in de lift zit, valt ook op te maken uit het aantal deelnemers. Zo zullen er 2326 heren de strijd met elkaar aangaan dus 120 meer dan vorig jaar. Bij de dames zijn er 273 deelnemers tegenover 262 vorig jaar. De totale prijzenpot bedraagt € 33.350,-, waarvan € 5.000,- bestemd is voor de winnaar bij de heren en de winnares bij de dames € 2.250,- in ontvangst zal mogen nemen. Tevens weet de winnaar en winnares zich verzekerd van deelname aan de Winmau World Masters 2013 en aan het kwalificatietoernooi voor de Lakeside 2014.

De titelverdedigers, Tony O'Shea bij de heren en Julie Gore bij de dames, zullen proberen hun titel te prolongeren, maar hierbij hebben ze natuurlijk de nodige concurrentie. Zo zullen onder andere Lakesidekampioenen Scott Waites en Anastasia Dobromyslova zich in de titelstrijd mengen. Het zou mooi zijn als we weer eens een Nederlandse winnaar en/of winnares krijgen, aangezien de laatste Nederlander die de Dutch Open op zijn naam schreef Raymond van Barneveld was, die de beker in 2006 omhoog hield. De laatste Nederlandse overwinning in het damessingel toernooi dateert uit 2004, toen Francis Hoenselaar de sterkste bleek.

Natuurlijk zijn er de nodige Nederlandse titelkandidaten, zoals Wesley Harms, die onlangs nog de halve finale van de Lakeside bereikte en Jimmy Hendriks, die de vierde plaats op de BDO-ranking bezet en Benito van de Pas, die vijfde staat op de BDO-ranking en wat te denken van Rick Hofstra, die vorige week de German Gold Cup won en gisteren al de finale van het koppeltoernooi behaalde samen met Dennie Bos. Ook bij de dames is er hoop op Nederlands succes vanwege de aanwezigheid van Aileen de Graaf, die derde staat op de BDO-ranking, en Tamara Schuur, die de zesde plaats bezet op de BDO-ranking en de vierde plaats bezet op de WDF-ranking. Natuurlijk zijn er nog veel meer kanshebbers en is dit slechts een greep uit de namen kanshebbers.

Dartfreakz.nl is ook vandaag live aanwezig om u van updates te voorzien.

Heren laatste 128
Stephen Bunting - Henk Lubbersen
Richard Huizinga - Niels Stuiver
James Vanbesien - Remon Hurrebrink
Stian Lyngfelt - Maarten Boot
Paul Vreugdenhil - Sandy Stephen
Dennis te Kloese - Gert van den Elsen
Daniel Verdonschot - Elvin Geerlof
Hendrik Tooren - Garry Thompson
Gerrit Smetsers - Robin Ferdinandus
Frans Harmsen - Ferry Beijleveld
Peter Marissen - Derek George Cunningham
Michel van der Horst - Henri van Es
Werner Thiest - Dennie Bos
Pedro Heijnen - Bjorn Fransen
Nick Crouwel - Lee Russell
Nico Thissen - James Wilson
Gary Stone - Jeffrey de Zwaan
Yordi Meeuwisse - Sander Elgersma
Ecevit Yavuz - Jaap van Braam Houckgeest
Martijn Soomers - Benito van de Pas
Ian Hoeve - Jurrian van Os
Bjorn Vervloet - Antwan van Weert
Simon Boiten - Jac Proosten
Patrick Hendrikx - Paul David Brown
Roxy James Rodriguez - Craig Quemard
Marco Flach - Peter de Ruijter
Chris Iedema - Frank Hoelen
Christian Kist - Gary Robson
Stewart Rattary - Stefaan Henderykxs
Klaus Rejnhold Pedersen - Martin van Samang
Martin Phillips - Santino Broer
Mark Lieftink - Jimmy Hendriks
Phil Blackwell - Andries Sterk
Vincent van der Meer - Jan Dekker
Niels Alblas - Danny de Haas
Mats Gies - Darryl Fitton
Michael Waterworth - Fred van Biezen
Richard Haaima - Kasper Hansen Steen
Johan van Velzen - Erwin Renkema
Sjoerd van Haaren - Nauris Gleglu
Jeffrey Sparidaans - Tom Gregory
Dave George - Bjorn Bakker
Frederik Kevelam - Carre van Kuik
Kristiaan de Boer - Alan Norris
Koert van der Sprong - Jerry van der Made
Danny Noppert - Johan Meijer
James Hurrell - Willem Kralt
Nicky van Houtum - John Michael Walton
Henri Klein - Roman Obukhov
Tim Middelbos - Embrecht Hendrickx
Wesley Heimans - Mark Blandford
Jordy Hoeben - Scott Waites
Michel van Roon - Theo Bekkers
Gert Herms - Johan Jansen
Jonny Nijs - Glen Durrant
Jeroen Geerdink - Tony O'Shea
Willy van de Wiel - Tony Veldhuizen
Kurt Latomme - Marcel Ruiters
Ron Wisnieuwski - Rob Radsma
William Stam - Philip Borthwick
Tom Becker - Stevanov Svilen
Twan Laenen - Schweyen Francois
Anoop Ramdajal - Michel van Galen
Tim van den Hoek - Lee Blackey

Dames laatste 16

Deta Hedman - Rilana Erades
Laura Schudde - Irina Armstrong
Trina Gulliver - Mendy Verhofstad
Veronika Ihasz - Anastasia Dobromyslova
Aileen de Graaf - Karin Krappen
Anneke Kuijten - Tamara Schuur
Fallon Sherrock - Lorraine Farlam
Susan Gulliver - Laura de Haas

Live updates door Dartfreakz.nl

13.05: Jan Dekker wint in de tweede ronde partij met 3-0 van Gilbert Wijnen. Jeffrey de Graaf klopt Patrick Sterckx in de tweede ronde met 3-1.
13.40: Bert de Lange won, nadat hij in de eerste ronde een bye had, verrassend met 3-2 van Joey ten Berge. Karin Krappen versloeg in de tweede ronde ronde Mendy de Wit met 3-0. Steve Douglas won in de tweede ronde met 3-0 van Danny te Zoete. Charona de Laat sneuvelde in haar openingspartij met 3-2 tegen Giada Marani. Paul Jennings stuurde James Linan in de tweede ronde huiswaarts.
14.00: Braullio Roncero wint met 3-2 van de Noord-Ier Gordon Jackson.
14.05: Geert de Vos versloeg Leslie Henson met 3-0. Andy Fordham klopte Tommy Legius in de tweede ronde.
14.30: Henri van Es verslaat Wesley Harms met 3-0 in de tweede ronde, Harms had zijn eerste ronde een bye en verslikte zich in de kwaliteit van de Brabander. Ook Dirk van Duijvenbode mag zijn auto weer starten na verlies in de eerste ronde.
14.35: Carla Molema is met 3-0 geklopt door Anastasia Dobromyslova. Martin Atkins won in zijn eerste partij met 3-0 van Bart Nitzsche. Sharon Prins versloeg Mel Robinson met 3-0. Alan Norris overleefde de derde ronde met een 3-0 overwinning.Ross Montgomery bleek in de tweede ronde met 3-0 te sterk voor Yannick van de Reijen. Tony O'Shea klopte Rolf Duindam in de tweede ronde.
15.15: Darryl Fitton versloeg Dennis Derwall met 3-0 in de derde ronde. Jeffrey de Graaf was met 3-0 te sterk voor Marcel van Verk. Christian Kist klopte Roy Gokoel met 3-1. Robbie Green won met 3-0 in de derde ronde van Juanba Lorente. Rilana Erades kwam de derde ronde door met een 3-0 overwinning. Scott Waites stuurde Mark van Zomeren met 3-0 naar huis. John Walton kwam ternauwernood de derde ronde door via een 3-2 overwinning.
16.15: Scott Mitchell klopte Wouter Hooijveld in de derde ronde met 3-0. Trina Gulliver versloeg in de vierde ronde Zoe Jones met 3-1, waarmee ze gisteren nog het koppeltoernooi wist te winnen. Tony O'Shea versloeg in de derde ronde Johan Hames met 3-0. André Ligthart was in de vierde ronde dichtbij een stunt, maar trok uiteindelijk toch met 3-2 aan het kortste eind tegen Darryl Fitton. Deta Hedman versloeg in de vierde ronde de Deense Hanne Johnsen. Stephen Bunting kwam de vierde ronde door via een 3-2 overwinning.
16.55: Scott Mitchell versloeg Chris Bakker in de vierde ronde. Scott Waites kwam net de vierde ronde door via een 3-2 overwinning. Bas van Elk was in de vierde ronde met 3-1 te sterk voor Ross Montgomery. Voor Andy Fordham was de vierde ronde het eindstation, aangezien hij daar met 3-1 zijn meerdere moest erkennen in Derek Cunningham. Anastasia Dobromyslova versloeg Fransijna Heijnen in de vijfde ronde. Rick Hofstra werd met 3-1 verslagen door Tony O'Shea in de vierde ronde.
17.25: Stephen Bunting klopte Ad van Haaren met 3-1. Jan Dekker stuurde Dennis Verhaegen met 3-1 naar huis in de vijfde ronde. John Walton won in een spannende pot met 3-2 van Richie George. Patrick Loos wist weliswaar terug te komen tot 2-2, nadat hij 2-0 achter was gekomen, maar moest uiteindelijk toch zijn meerdere erkennen in Tony O'Shea. Garry Thompson stuurde Bas van Elk naar huis. Scott Mitchell won in de vijfde ronde met 3-0 van Lee Blakey.
17.45: Zodra de lijst met 128 heren en 16 dames bekend is zullen we die publiceren.

Live updates door de NDB:

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws