Home WDF Hoofdnieuws Eerste details WDF World Masters 2022 in De Bonte Wever bekend

Eerste details WDF World Masters 2022 in De Bonte Wever bekend

De World Darts Federation en de Nederlandse Darts Bond zijn verheugd de eerste details bekend te maken voor de WDF World Masters, die vanaf donderdag 8 december plaats gaat vinden in de Bonte Wever in Assen.

Naast de WDF World Masters, zullen in dat weekend ook het nieuwe WDF World Open, de 2023 WDF World Championship Qualifiers en de World ParaDarts World Masters plaatsvinden gedurende de vijf dagen, wat zorgt voor een spannend dartfestival voor spelers van over de hele wereld!

De Nederlandse Darts Bond is erg blij met dit geweldige nieuws en is tevens verheugd dat dit prachtige evenement naar Nederland komt. Dit is fantastisch nieuws voor alle darters en dartfans in Nederland. Wij bieden de WDF onze volledige steun bij de organiatie en gaan samen een prachtig evenement organiseren.

De WDF World Masters is een prachtig toernooi vol tradtie waarbij de best presterende spelers van het WDF circuit de strijd met elkaar aangaan. Maar op dit festival of darts is natuurlijk ook plaats voor iedereen die wil deelnemen. Want zowel het nieuwe WDF World Open als de 2023 WDF World Championship Qualifiers kent een open inschrijving.

Het nieuwe WDF World Open is het laatste gerankte toernooi van het seizoen en zorgt voor een spannende eindrace om een ​​plaats op de WDF Wereldkampioenschappen 2023 veilig te stellen via de WDF Ranking. De WDF World Open-toernooien voor jongens en meisjes zullen plaatsvinden op vrijdag 9 december, terwijl de toernooien voor heren en dames op zaterdag 10 of zondag 11 december zullen plaatsvinden.

Het festival of darts wordt vervolgens afgesloten met de 2023 WDF World Championship Qualifiers waaraan ook iedereen mag deelnemen. De qualifiers voor de heren en dames worden gehouden op maandag 12 december en geven vier heren en twee dames de mogelijkheid om hun plaats te bemachtingen voor de WDF Wereldkampioenschappen 2023. De toernooien voor de jongens en meisjes vinden plaats op zondag 11 december en geven vier jonges en twee meisjes de mogelijkheid om een ticket te bemachtigen voor de WDF World Championships 2023.

Meer informatie over dit prachtig weekend vol darts volgt in de komende weken.