Home WDF Hoofdnieuws Ronny Huybrechts en Anastasia Dobromyslova winnen in Ranst

Ronny Huybrechts en Anastasia Dobromyslova winnen in Ranst

dartfreakz-5029

Tijdens het Open België van 2011 was Ron Meulenkamp de runner-up in een finale wedstrijd tegen de Schot Ross Montgomery. Er lagen kansen voor de Nederlander die met 3-0 ten onder ging. (3-2; 3-1; 3-2) maar wel belangrijke punten voor de ranking pakte. 

Tijdens de tops of Ghent kwam Meulenkamp tot de laatste 32, tijdens de Centerparcs masters (nu Sunparks masters)  trof de Nederlander wederom Montgomery. Toen bij de laatste 16 en verloor wederom maar had zich wel opgewerkt naar de top van de Belgium Dartstour ranking 2011. Ron Meulenkamp start vandaag aan het eind toernooi als ranking winnaar 2011. Vandaag om 14 u gaan de beste 32 heren en 8 dames van de 2011 ranking het tegen elkaar opnemen in ‘Den Boomgaard’ te Ranst, België. 

Voor de Belgium dartstour ranking tellen de resultaten mee van het Open Belgie, Open Antwerpen, Tops of Ghent en de Sunparks masters.

Bij de dames gaat de Engelse Deta Hedman aan de leiding van de ranking, Hedman won 2 van de 4 toernooien. (Open België en de Centerparcs masters) In de top 8 vinden we ook 5 Nederlandse dames terug. Karin Krappen is de beste Nederlandse dame geworden over de 2011 ranking. Gevolgd door Aileen de Graaf, Anca Zijlstra, Tamara Schuur en Carla Molema. De Belgische Patricia De Peuter vinden we samen met Molema en Julie Gore op 60 punten wat goed is voor de gedeelde 8e positie op de ranking. 

Er is een prijzenpot van €10.000,- te verdelen vandaag, we starten met poules. De nummers 1 tm 8 van de eindranking worden verdeeld over 8 poules, speelformat is best of 7 en de nummers een en twee gaan door naar de knock-out fase. Tussen 17 en 18 u zullen de finale wedstrijden op het podium gespeeld worden waarna de winnaars bekend zullen zijn. Voor de beste heer ligt er €2.000,- klaar en de beste dame €1000,-.

Verslag staat onderaan deze pagina. klik hier om naar het fotoalbum te gaan.


Heren laatste 16:

Geert de Vos – Stephen Bunting 5-4

Darryl Fitton – Martin Atkins 5-1

Tony Martin – Wesley Harms 0-5

Robbie Green – Brian de Hoog 5-2

Alan Norris – Gary Robson 5-3

Ronny Huybrechts – Willy vd Wiel 5-3

Steve Douglas – Jan Dekker 3-5

Benito vd Pas – Jimmy Hendriks 5-3

Kwartfinales:

Geert de Vos – Daryl Fitton 0-2

Wesley Harms – Robbie Green 1-2

Alan Norris – Ronny Huybrechts 0-2

Jan Dekker – Benito van de Pas 0-2
Halve finales:

Ronny Huybrechts – Benito vd Pas 3-1

Darryl Fitton – Robbie Green 0-3
Finale:

Ronny Huybrechts – Robbie Green 4-0

 

Dames laatste 4:

Ailen de Graaf – Anastasia Dobromyslova 0-2

Karin Krappen – Deta Hedman 0-2
Finale:

Deta Hedman – Anastasia Dobromyslova 0-3

Met een 79 finish komt Aileen de Graaf terug in de eerste set waarin ze 0-2 achter stond. De Graaf staat op 56 als Anastasia de eerste set pakt met een leg waarin ze 3x 140 gooit. In de tweede set gaat het gelijk op, beide dames behouden hun eigen legs. De Graaf moet hiervoor wel een super leg spelen waarin ze onder andere een 180 en 141 score gooit. Dobromyslova begint de laatste leg van deze set die ze via dubbel 6 wint en daarmee met 2-0 in sets de eerste finalist is.

Ook Karin Krappen kijkt tegen 0-2 aan als ze het gas vind en kansen genoeg krijgt op 2-2. Hedman pakt de dubbel en de set met 3-1. Deta Hedman breakt Krappen in de eerste leg van de tweede set en komt na het behouden van de eigen leg 0-2 voor in de tweede set. Krappen blijft vechten en komt terug naar 2-1 in legs.  Met een 137 finish en Krappen op 171 maakt de Engelse het af, 2-0 in sets.

Bij de heren komt Benito vd Pas 1-0 voor in sets (2-3) Via een mooie 122 finish komt hij ook in de tweede set 0-2 voor. Huybrechts perst er een super leg uit om op 1-2 te komen. De Belg mag de vierde leg beginnen met een 63 finish komt hij naast de Nederlander. 2-2 vd Pas begint de beslissende leg maar weet de triple niet te vinden. Huybrechts mist een 12 darter wanneer vd Pas toch twee goede scores gooit, het is te laat en Huybrechts komt op 1-1 in sets. In de derde set weten beide spelers hun eigen leg niet te behouden en staat het 1-1 als de Belg zijn leg met 180-140 weet te openen en 2-1 voor weet te komen. Vd Pas begint aan een hele belangrijke leg, hij mist een 124 om in de wedstrijd te blijven. Als Huybrechts een wedstrijd pijl mist komt de Nederlander op 2-2. Huybrechts mag de laatste leg beginnen, met een 180 en een 125 score zet vd Pas zijn pijlen voorbij de Belg. Als vd Pas mist gaat via 56 de set naar de Belg. 2-1 in sets. Het talent uit Tilburg begint de 4e set maar vergeet de leg te finishen, Huybrechts profiteert en komt 1-0 voor. Ook de tweede leg weet vd Pas de dubbel niet te vinden waarna de Belg 2-0 voor komt. Ronny Huybrechts is los, met een 47 finish staat de Belg oog in oog met Green in de finale.

De imposante Robbie Green komt met 3-2 en 3-1 op een 2-0 voorsprong tegen MariFlex speler Fitton. Wanneer Fitton het gas volledig indrukt weet hij 2-1 voor te komen in de derde set. Kong geeft niet op en komt weer langs zij 2-2. Robbie Green begint de beslissende leg en weet deze op 80 te finishen met Fitton wachtende op 72. Robbie Green staat met een 3-0 overwinning in de finale van de Belgium dartstour eindronde. 

Deta Hedman begint de dames finale welke zal uitmaken wie de Belgium dartstour ranking winnares 2011 zal worden. beide dames beginnen onwennig aan deze finale. De Engelse Hedman die als ranking winnares aan dit eindtoernooi begon pakt de eerste leg. Dobromyslova behoud ook haar eigen leg waarna ze via tops Hedman weet te breaken en op 1-2 voorsprong komt. Via een dubbel 12 finish Pakt Dobromyslova de eerste set die Hedman was begonnen. 

De set van Dobromyslova word relatief eenvoudig met 0-3 gewonnen door de in Engeland wonende Russische. Hiermee komt ze 2-0 voor in sets en heeft Deta Hedman nog maar een leg gewonnen deze finale. Hedman begint de derde set goed en pakt haar tweede leg van deze finale. Dubbel 10 brengt Anastasia weer naast Hedman. Ook de derde leg gaat naar Dobromyslova waarna ze met 16 pijlen de finale naar haar toetrekt. Met 3-0 in sets is Anastasia Dobromyslova de Belgium dartstour winnares.

De Belg Ronny Huybrechts mag deze finale beginnen, Huybrechts gaat meteen goed van start en pakt de eerste leg. Robbie Green gooit zijn eerste 180 in de tweede leg en komt gelijk. Huybrechts gooit zich dood op 80 maar in de herkansing komt hij toch 2-1 voor. De Belg gooit zijn eerste 180 score maar de Engelsman maakt 2-2. Met een 108 finish komt Ronny Huybrechts 1-0 voor in sets. 

Ook de set van Green gaat met 3-1 naar Huybrechts die goed staat te spelen. Dit goede spel zet de Belg ook voort in de derde set waarin hij twee keer 180 gooit en een 121 finish, met 3-1 komt de Belg comfortabel 3-0 voor in sets. Green is aan het wankelen en Huybrechts walst door, met een 70 finish komt hij 1-0 voor, Green gooit een 180 maar Huybrechts maakt 2-0 met een 141 finish. (12 darts)

Huybrechts is te gretig en wil de leg van Green beginnen.. Een 13 darter brengt Green op 2-1, na een korte pauze omdat de schrijver niet goed werd begint Huybrechts maar de Engelsman finisht 123 om op 2-2 te komen. Wanneer Green het niet afmaakt gooit Huybrechts 108 uit voor de titel. Met 4-0 in sets is Ronny Huybrechts de Belgium DartsTour kampioen.