Home WDF Hoofdnieuws EK darts Turkey ’the finals’ goud voor Hoenselaar, Belgie wint teamtoernooi

EK darts Turkey ’the finals’ goud voor Hoenselaar, Belgie wint teamtoernooi

Hoenselaar1

Vandaag is het finale dag in Turkije, het podium is oranje gekleurd door de aanwezigheid van finalisten Willy “The orange FREE Willy” van de Wiel en The Dutch Crown Francisca Hoenselaar. Hun tegenstanders in de finale zullen zijn Martin Phillips en Julie Gore beide uit Wales.

Francis Hoenselaar heeft zojuist Julie Gore verslagen waarmee ze goud pakt tijdens deze EK. De Rotterdamse voormalige Lakeside Wereldkampioen speelde een super wedstrijd waarin ze 5 keer de maximale 180 gooide en een 170 finish miste voor de wedstrijd. Met 7-5 is de Nederlandse te sterk voor Gore.

Bij de koppels was het een Engels onderonsje Martin Adams & Scott Waites namen het op tegen Daryll Fitton & Tony O’Shea. Deze finale eindigden in een 6-4 overwinning voor het koppel Martin Adams & Scott Waites.

Cor Ernst en Rick Hofstra waren de beste Nederlandse heren, het oranje duo moest Daryll Fitton en Tony O’Shea met 5-2 voor laten gaan. De heren van de Wiel en Ten Berge kwamen tot de laatste 8 waarin ze hun meerdere moesten erkennen in het koppel uit Wales Martin Phillips & W.Warren.

Het goud bij de dames koppels ging naar Julie Gore & Rhian Edwards uit Wales die afrekende met Ierland. (A.De Ward & C.Breen) Met 6-2 eisten de dames uit Wales de gouden plak op.

In de herensingel finale kwam ‘onze’ Nederlandse Willy ”Free Willy” van de Wiel helaas met 7-3 te kort tegen de ervaren Welshman Martin Phillips.
Helaas kwam ook het Nederlandse herenteam in de finale te kort. En moesten Joey ten Berge, Willy van de Wiel, Rick Hofstra en Cor Ernst onder leiding van coach Dennis van Onselen met 9-5 hun meerdere erkennen in onze Zuiderburen, die vertegenwoordigd werden door Kim en Ronny Huybrechts, Geert de Vos en Kurt van de Rijck met hun coach Raoel Struyf.

Hierdoor is Engeland Europees kampioen in het overall klassement bij de heren en Wales dit bij de dames.

Links naar de sheets:

Mens Teams Round Robins

 

Mens Teams Last 16

 

Ladies Pairs Round Robins

 

Ladies Pairs – Last 16

 

Mens Pairs

 

Mens Singles

 

Ladies Singles

 

Ladies Points Table

 

Mens Points Table