Home WDF Hoofdnieuws EK jeugd 2010: Nederland pakt één keer goud, drie keer zilver en...

EK jeugd 2010: Nederland pakt één keer goud, drie keer zilver en brons

teamfoto

Met succes heeft Nederland deelgenomen aan het EK Jeugd 2010 in Kirchheim te Duitsland. In totaal sleepte Nederland vijf medailles in de strijd en nam het deel aan drie van de vijf finales. Jeffrey Stichter en Jeffrey de Zwaan wisten een gouden medaille te veroveren in het jongens koppeltoernooi door in de finale af te rekenen met Finland. Ze boekten een 4-1 zege op het Finse duo Tuomas Tikka en Juuso Raittila en pakten daarmee allebei een gouden plak voor Nederland.

De tweede finale waaraan Nederland deelnam was het meisjes koppeltoernooi waarbij Lynn Poolen en Annet van Elten mochten strijden tegen Wales waarbij Kimberley Lewis en Gemma Bowen in actie kwamen. Het Nederlandse duo liep tegen een 0-2 achterstand aan maar ze vochten zich terug tot een 3-2 voorsprong. Bij een 3-3 tussenstand kregen beide teams pijlen voor de wedstrijd die uiteindelijk werd gepakt door Wales die daarmee een 4-3 overwinning boekte. Voor Nederland hebben Lynn Poolen en Annet van Elten een zilveren medaille behaald.

De derde finale waarin Nederland was vertegenwoordigd was het teamtoernooi waarin Nederland speelde tegen Engeland. De Engelse jongens kwamen erg sterk uit de startblokken en liepen uit naar een 4-0 voorsprong. Vanaf dat moment konden de Nederlandse jongens aanzetten maar het gat dat was geslagen bleek helaas niet meer te herstellen. Het Engelse team won het teamtoernooi door in de finale een 9-6 overwinning te boeken op Nederland. Desondanks leverde dit Nederland haar tweede zilveren medaille op.

Bij de jongens overall eindigde Nederland op de tweede plaats waardoor er nog een zilveren medaille werd ontvangen. Bij de meisjes overall eindigde Nederland op de derde plaats waardoor er nog een bronzen medaille aan werd toegevoegd. In totaal kwam het aantal medailles voor Nederland neer op één keer goud, drie keer zilver en één keer brons.

Het singletoernooi bij de jongens is gewonnen door Nick Kenny uit Wales. Hij versloeg in de finale Patrick Meany uit Ierland met 3-1 in sets (2-1, 0-2, 1-2, 0-2). Jeffrey de Zwaan en Jeffrey Stichter waren de beste Nederlanders in het singletoernooi met een plaats bij de laatste 16. Gilbert van der Meijden en Jeffrey Sparidaans strandden beide in de eerste ronde.

Het singletoernooi bij de meisjes is gewonnen door Anna Yakovleva. In een Russische finale versloeg ze haar landgenote Anastasia Belayeva met 4-0. Namens Nederland behaalde Annet van Elten de kwartfinale waarin ze met 1-3 onderuit ging tegen Kimberley Lewis uit Wales. Lynn Poolen kwam tot de laatste 16 waarin ze met 1-3 verloor van Emily Davidson uit Schotland.


EuropeesKampioenmeisjes2010
JongensMetVlagannet_en_lynn_3
 
JeffreySparidaansGilbertvdMeijden
JeffreyStigter2JeffreyStigter
Winnaars_koppels_jongens_2010annet_en_lynn 

 

Jongens koppels

 

Jongens singles

 

 

Jongens team

 

 

 

 

 

Meisjes koppels

 

 

Meisjes singles