Home WDF Hoofdnieuws Atkins en Hedman winnen England Classic, De Graaf is beste NL-er

Atkins en Hedman winnen England Classic, De Graaf is beste NL-er

Atkins Martin bel11

Dit weekend is in Selsey de England Classic gespeeld waarbij namens Nederland Benito van de Pas, Jimmy Hendriks, Willy van de Wiel, Wesley Harms, Jeffrey de Graaf, Eimardo van Engelen en Michael van der Horst in actie kwamen. De titels gingen naar Martin Atkins en Deta Hedman en de beste Nederlander in het singletoernooi was Jeffrey de Graaf met een plaats in de kwartfinale. Hierin ging hij onderuit tegen Scott Waites. Met een gemiddelde van bijna 90 verloor de Nederlander met 4-0 van Scott Waites.

De Graaf begon sterk met een 140 en 134 score maar Waites gooit 28 uit om 1-0 voor te komen, een bull finish komende vanaf 84 maakte 2-0 en de volgende twee legs gaan ook uit met een 68 en 48 finish. Scott Waites gooide ruim 107 gemiddeld tegen de Nederlander.

Jimmy Hendriks wist de laatste 32 te halen maar ging hier onderuit tegen de latere winnaar Martin Atkins. Ook Michael van der Horst zag de laatste 32 als eindstation. Geert de Vos kwam namens Belgiƫ tot de laatste 32 waarin hij verloor van de beste Nederlander van de dag, Jeffrey de Graaf. Tamara Schuur moest haar meerdere erkennen in de latere winnaar van het toernooi. In haar geval was dit Deta Hedman die ze in de eerste ronde al trof.

Voor een overzicht van alle uitslagen bij de heren klik hier. Alle uitslagen bij de dames vind je hier.

In het koppeltoernooi wist MariFlex-speler Jimmy Hendriks met zijn koppelmaat Jake Jones de kwartfinale te halen in het koppeltoernooi. Durrant en Eccles schreven het koppeltoernooi bij de heren op hun naam. Voor een overzicht van alle uitslagen zie deze link. Bij de dames ging de winst naar Anastasia Dobromyslova en Lorraine Farlam. Tamara Schuur wist de halve finale te halen met Rachna David aan haar zijde. Alle uitslagen vind je hier.

Uitslagen heren:

Laatste 16:
Martin Atkins – Richie George 3-1
Darryl Fitton – James Wilson 1-3
Martin Adams – Glen Durrant 1-3
Alan Brown – Mick Street 0-3
Geert de Vos – Jeffrey de Graaf 2-3
Scott Waites – Gary Stone 3-0
Stephen Bunting – Jamie Hughes 2-3
Anthony Broughton – Sam Rooney 3-2

Kwartfinales:
Martin Atkins – James Wilson 4-2
Glen Durrant – Mick Street 4-2
Jeffrey de Graaf – Scott Waites 0-4
Jamie Hughes – Anthony Broughton 2-4

Halve finales:
Martin Atkins – Glen Durrant 3-5
Scott Waites – Anthony Broughton 5-2

Finale:
Glen Durrant – Scott Waites 6-5

Finale dames koppels
Clare Bywaters & Apylee Jones v Lorraine Farlam & Anastasia Dobromyslova  0-3
.