Home WDF Hoofdnieuws ESPN zal live en exclusief de Winmau World Masters 2012 uitzenden

ESPN zal live en exclusief de Winmau World Masters 2012 uitzenden

Podium_ESPN

In navolging op het succes van vorig jaar, waarbij de Winmau World Masters voor het eerst live werden uitgezonden, zal ook dit jaar het toernooi weer live en exclusief worden gebracht door ESPN. De presentatie zal weer in handen zijn van Ray Stubbs die naast de Winmau World Masters ook de BDO World Professional Darts Championship voor zijn rekening neemt. Van vrijdag 12 oktober tot en met zondag 14 oktober zal Dartfreakz het toernooi op de voet volgen. De Winmau zal dit jaar, evenals 2 jaar geleden, in de City Hall te Hull gehouden worden.

Vorig jaar werd het toernooi voor het eerst live uitgezonden door ESPN waarbij Scott Waites verantwoordelijk was voor de uitschakeling van Martin Adams in de halve finale waarmee werd voorkomen dat Wolfie de titel voor het 4e jaar op rij zou pakken. Scotty 2 Hotty schreef vervolgens de Winmau World Masters 2011 op zijn naam waardoor hij dit jaar als titelverdediger in actie zal komen in Hull.

Namens Nederland wisten Christian Kist en Rick Hoftsra de laatste 16 te bereiken. Hofstra verloor hierbij van Dean Winstanley en Christian Kist verloor destijds van Tony West. The Tornado moest vervolgens in de kwartfinale zijn meerdere erkennen in de latere runner-up, Dean Winstanley. Bij de jeugd was er het afgelopen jaar ook succes voor Nederland. Jimmy Hendriks wist de Winmau-titel te pakken in het jongenstoernooi.

Leuk detail is dat de destijds nog redelijk onbekende Christian Kist in diezelfde week zich wist te plaatsen voor de Lakeside middels de Lakeside play-offs, evenals Joey ten Berge. Met zijn deelname aan het wereldkampioenschap van de BDO heeft hij zoals bekend inmiddels geschiedenis geschreven voor Nederland.
.