Finaledag Winmau World Masters de finalisten zijn bekend WDF Hoofdnieuws
WDF Hoofdnieuws

Finaledag Winmau World Masters de finalisten zijn bekend

De laatste dag van de Winmau World Masters is alweer aangebroken. Vandaag zal om half vier worden begonnen met de kwartfinales van het herentoernooi. Daarna zullen rond kwart over vijf de halve finales van het herentoernooi aanvangen. Om half negen zullen Trina Gulliver en Lisa Ashton het podium betreden om uit te maken wie de beste dame van de Winmau World Masters is. Ten slotte zal om negen uur de herenfinale aanvangen.

Ook Durrant heeft, net zoals enkele heren gisteren, ervaren dat een goed begin je niet per se de overwinning hoeft op te leveren, want Durrant won weliswaar de eerste set maar werd met 3-1 verslagen door Martin Adams.
Scott Waites wist een spannende kwartfinale met 3-2 te winnen van Gary Robson, ondanks dat Robson 1-0 en 2-1 in sets wist voor te komen.

Heren kwartfinale
Best of 5 sets, best of 3 legs per set
Martin Adams (1) - Glen Durrant 3-1
Durrant pakt de eerste leg van de wedstrijd via een 128 finish en pakt vervolgens de eerste set met 2-1. Adams finisht 51 om 1-0 voor te komen in de tweede set. De tweede set gaat met 2-1 naar Adams. Adams behaalt in de eerste leg van de derde set de eerste break van de partij. Adams pakt vervolgens de derde set met 2-0 en gaat zodoende met 2-1 in sets aan de leiding. Adams komt 1-0 voor in de vierde set, die hem de overwinning op kan leveren. Adams mist drie matchdarts op Tops voor een 3-1 overwinning, maar mag terugkomen, aangezien Durrant 78 niet weet te finishen. Deze herkansing pakt Adams wel. Adams trekt de laatste set met 2-1 naar zich toe.

Gary Robson (5) - Scott Waites (4) 2-3
Robson maakt er met een 83 finish 1-1 van in de eerste set en pakt vervolgens de set met 2-1. Waites trekt met 2-0 de tweede set naar zich toe. Robson finisht 121, via trippel 20, singel 11, bull's eye, om de derde set met 2-0 naar zich toe te trekken. Waites finisht 72 met twee pijlen, trippel 12, dubbel 18, om de vierde set met 2-0 winnend af te sluiten. Waites finisht 84 om de eerste leg van de beslissende set te pakken. Robson dwingt via dubbel 16 een beslissende leg af. Robson mist twee matchdarts op Tops en weet dat Waites daardoor mag aanleggen voor een 94 finish, die Waites finisht!

Dean Winstanley (2) - Tony West (7) 3-2
In 2003 wist "The Tornado" de World masters te winnen. Nu neemt Tony West het op tegen de nummer 1 BDO Dean Winstanley. Gisteren kon Winstanley tegen Rick Hofstra maar moeilijk in zijn spel komen. Deze wedstrijd maken de mannen er een mooie pot van. Tony West is de eerste speler die kans krijgt op een volgende ronde. Helaas laat West het liggen waardoor Winstanley met zijn tweede pijl via dubbel 16 zichzelf naar de halve finale vecht.

Ross Montgomery (6) - Stephen Bunting 3-0
Ross 'The Boss' Montgomery neemt het op tegen "the Bullit" Steven Bunting. De imposante Bunting is een graag geziene gast. Tijdens major toernooien kwam Bunting echter nooit verder dan de laatste 16. De Schot weet de eerste twee legs te winnen waarmee de eerste set makkelijk naar Montgomery gaat. In de tweede set staat Bunting het eerste aan de oche en gooit een maximale, helaas mocht Bunting niet beginnen waardoor de maximale niet meegenomen word. De leg blijft bij de Schot, in de tweede leg van de tweede set krijgt Bunting eindelijk kansen op een leg. Vanuit 96 weet Bunting tops niet te verzilveren maar Montgomery mist ook waarna Bunting in de herkansing via tops de eerste leg pakt. (1-1) De volgende leg gaat echter weer nar de Schot waarmee hij 2-0 voor komt en met één been in de halve finale staat. In de derde set weet de Engelsman de eerste leg te pakken en krijgt zelfs kansen op de set winst omdat Montgomery binnenkant 5 gooit. In de herkansing weet Montgomery wel dubbel 5 te raken en weer 1-1 te maken in de derde set. "the Bullit" krijgt kansen genoeg om de derde set te pakken maar weet de dubbel maar niet te vinden. Dubbel 5 brengt de Schot Montgomery in de halve finale.

Heren halve finale
Best of 9 sets, best of 3 legs per set
Martin Adams - Scott Waites 3-5 (2-1) (2-1) (1-2) (1-2) (1-2) (2-1) (1-2) (0-2)
Deze Winmau World Masters staat Scott Waites goed te spelen, met een toernooi gemiddelde van boven de 96 begint hij aan de eerste halve finale. Waites weet zijn eigen leg te behouden waarmee hij 1-0 voor komt in de eerste set. Adams is nog niet helemaal warm maar weet toch zijn eigen leg te behouden en de eerste set op 1-1 te brengen. Martin Adams weet de triple meer en meer te vinden, na een misser van Waites weet "Wolfie" via dubbel 4 de eerste set naar zich toe te trekken. Dubbel 4 ligt Adams blijkbaar goed, ook de eerste leg van de tweede set gaat via dubbel 4 naar de 55 jarige BDO World Champion. Met twee pijlen weet Waites 80 te finishen waarmee hij zeer belangrijk zijn eigen leg weet te behouden. (1-1) Adams mist de bull om een 121 finish te noteren voor de set. Met Waites nog op een ruime achterstand werkt Adams rustig naar dubbel 8 die hem de tweede set brengt. De derde set word begonnen door Waites die ook zijn eerste leg binnen weet te houden. Adams raakt uiteindelijk met zijn derde pijl dubbel 3 om 1-1 te maken waarna "Scotty 2 Hotty" twee keer 180 weet te noteren maar mist met de 7de pijl. Na wat geknoei op de dubbel kan Adams alsnog de set pakken als hij 125 weet te finishen. Ook Adams mist waarna Waites uiteindelijk met zijn tweede pijl dubbel 9 weet te vinden voor de derde set. Na drie sets staat het gemiddelde van Scott Waites op 98.43 en Adams staat 93.66 te spelen. Uit deze gemiddelde blijkt dat we een echte halve finale hebben. Beide heren weten ook in de vierde set hun eigen leg te behouden. 1-1 "Wolfie" begint de derde leg maar moet toekijken hoe Scott Waites 121 op de bull weet te finishen voor de 2-2 stand in sets. Een hele belangrijke finish van "Scotty 2 Hotty" net voor de pauze.

Adams mist op een haartje dubbel 16 voor een nodige 101 finish waarna de eerste pijl tops raakt van Waites voor de eerste leg die Waites ook was begonnen. "Wolfie" weet 130 te finishen waarmee hij de stand op 1-1 brengt en zijn hoogste finish van deze Winmau noteert. Deze halve finale lijkt tot het gaatje te gaan. Beide heren zijn zeer aan elkaar gewaagd. Waites vind dubbel 10 waarmee hij zijn eigen leg weet te behouden en zijn set weet te winnen. Beide Engelse spelen rond de 100 waarmee de winst in die kleine kansjes gezocht moet worden. Via dubbel 18 weet Scott Waites een break te forceren en 0-1 voor te komen in de Adams set. Drie 140 scores zijn nodig voor Adams om de tweede leg met een 11 darter terug te breaken. (1-1) Deze tweede leg leek naar Waites te gaan, "Scotty 2 Hotty" noteerden zelfs een 180 maar mocht niet aantreden voor een dubbel. Ook de derde leg en daarmee de 6e set gaat via dubbel 18 naar "Wolfie". 138 word door Adams op dubbel 12 gemist waarna Waites maar net zijn eigen leg kan behouden. Martin Adams weet met zijn derde pijl de tweede leg binnen te slepen waarmee deze thriller van een wedstrijd geheel gelijk op blijft gaan. Een 122 finish op dubbel 7 brengt Scott Waites op een 3-4 voorsprong. "Wolfie" weet met een 170 score op 32 te komen. Hij komt echter te laat en Waites pakt de leg waarmee hij nog maar één leg nodig heeft voor een finale plaats. Met een maximale weet "Scotty 2 Hotty" het Martin Adams heel lastig te maken. De derde pijl maakt een einde aan deze fantastische thriller. Scott Waites plaatst zich voor de finale van de Winmau World Masters 2011.

Dean Winstanley - Ross Montgomery 5-4 (2-1) (1-2) (2-0) (0-2) (0-2) (2-0) (1-2) (2-0) (2-1)
In de Hull arena is het tijd voor de tweede halve finale. "the Boss" Montgomery neemt het op tegen 'over the top' Winstanley die verantwoordelijk was voor de uitschakeling van Tony West. De schot Montgomery mag deze halve finale beginnen. Enkele weken geleden tijdens het open België stonden beide heren ook al samen in de halvefinale toen was het de Schot die zich plaatste voor de finale en deze ook won. Montgomery pakt de eerste leg maar gooit een hele matige tweede leg. Winstanley behoud dan ook makkelijk zijn eigen leg en maakt 1-1. "The Boss" weet de triple te laat te vinden waardoor Winstanley via dubbel 5 de eerste set pakt. De 30 jarige Engelsman weet ook de eerste leg van de tweede set te finishen op tops. Met de schot op tops moet 132 uit voor Winstanley, de Engelsman mist waarna "the boss" via dubbel 10 de stand weer op 1-1 in legs brengt. Winstanley mist dubbels in een leg die al lang was afgeschreven voor de Schot. Toch weet "The Boss" 114 op tops te finishen en de set te pakken. Het is vooralsnog geen halve finale waar de vonken vanaf vliegen. 'Over the top' staat enorm te knoeien op de dubbel waardoor de Schot wederom kansen krijgt op de leg. Verdient gaat de leg alsnog via dubbel 2 naar de Engelsman. De 48 jarige Schot weet goed te scoren en zet zich comfortabel weg op dubbel 12. "Over the top" weet echter op het juiste moment een formidabele 133 finish te noteren en de set met 2-0 te winnen. Dean Winstanley komt wederom als eerste op een finish maar laat het weer liggen. Montgomery breakt de Engelsman met zijn derde pijl op de dubbel. Ook de tweede leg van de vierde set gaat naar "The Boss" waarmee deze tweede halve finale net voor de pauze ook weet 2-2 gelijk staat.

Montgomery begint de set na de pauze en weet ook 0-1 voor te komen. Montgomery mist 130 op dubbel 5 maar heeft geluk dat de Engelsman ook niet weet te finishen. Met 0-2 gaat de set naar de Schot. "Over the top" weet eenvoudig zijn leg te behouden in de 6de set van de tweede halve finale. Beide mannen kunnen lastig omgaan met de druk, op momenten dat het moet falen ze met name op de belangrijke finishes. Met de tweede pijl raakt de Engelsman tops om met 2-0 de set naar zich toe te trekken en de stand in sets weer gelijk te trekken.(3-3) Dean Winstanley weet de Schot te breaken via dubbel 10. "The Boss" weet net ervoor komende vanaf 159 nog tops over te laten. De Engelsman komt 1-0 voor in de 7de set. Montgomery finisht 80 in een rumoerige zaal waarin fluitsignalen klinken op het moment dat de Schot op tops mikt. Met de scoreborden op 3-1 (1-1) weten de mannen aan de oche hun zenuwen niet te bedwingen. Een matige leg gaat uiteindelijk naar de Schot waarmee hij 3-4 voor komt. De Lakeside finalist van afgelopen jaar begint de 8ste set en weet dat hij deze set niet mag verliezen. Ook deze leg brengt geen vuurwerk, via dubbel 5 blijft de leg bij de Engelsman. De scores gaan in deze tweede leg van de set stukken beter, met de Schot op 131 zet de Engelsman de leg weg op 52 en weet met 2-0 de set te pakken. De laatste set van deze halve finale mag "Over the Top" beginnen. Stunten met dubbels maakt er een loterij van die uiteindelijk door Montgomery word gewonnen. Nog maar één leg is de Schot verwijderd van een finale plaats. Wie deze halve finale weet te winnen zal aan de bak moeten tegen Waites. 161 word door Winstanley gemist op de bull, de Engelsman weet echter wel de leg te pakken en de stand weer op 1-1 te brengen. Dean Winstanley weet via de single bull de laatste leg te beginnen. Een hele belangrijke leg die zal beslissen wie het gaat opnemen tegen Scott Waites. Beide heren hebben de triple gevonden en weten er een super leg uit te persen. Het is de Engelsman die 62 via tops weet te finishen voor de wedstrijd. Dean Winstanley staat in de finale van de Winmau World masters 2011.

Verslag van de finales is hier te vinden.