Going West, twee broers spelen hun tweede Lakeside WDF Hoofdnieuws
WDF Hoofdnieuws

Going West, twee broers spelen hun tweede Lakeside

Going West, twee broers spelen hun tweede Lakeside

De broers Tony en Steve West speelden dit jaar hun tweede Lakeside samen. Vorig jaar was de eerste keer dat de broers samen op het Lakeside podium stonden. De eerste keer in de geschiedenis dat twee broers uitkomen tijden een World Darts Championship. Dit jaar herhaalden dit unieke feit zich doordat de broers zich voor het tweede achtereenvolgende jaar plaatste voor dit Lakeside World Darts Championships. Tony West stond dit jaar voor de 5de keer in het darts mekka Frimley Green. In 2004 (laatste 16) stond Tony voor het eerst op het Lakeside podium waarna hij in de volgende jaren 2005 (laatste 16) en 2006 (laatste 32) dat mocht herhalen. Na een afwezigheid van twee jaar kwam Tony West in 2009 weer terug aan de top, vorig jaar was de in Nederland wonende West telg weer terug op het Lakeside podium. West kwam in zijn 'comeback' 2010 editie tot de laatste 16.

Steve West de jongere broer van Tony is ook woonachtig in Nederland en speelden dit jaar zijn 4de Lakeside editie (2008, laatste 32, 2009 laatste 32, 2010 eerste ronde) Steve West komt ook in de 2011 niet verder dan de eerste ronde tegen de finalist van 2010 Dave Chisnall, West verliest in de tiebreak met 2-3 van Chisnall. Steve komt in de 5de set 2-0 voor maar geeft de set toch af met 2-4 aan Chisnall.

Steve WestHemeco pro darts team speler Tony West speelde voor de 5de keer in Frimley Green. De verdedigende kampioen Martin Adams overleefde een 39-minuten durende storm van darts. De "Tornado" Tony West ging als een 'razende tornado' uit de start blokken, de eerste set ging met 3-0 naar Tony West. Martin Adams moest bewust West vertragen, de eerste twee legs van de tweede set gingen ook naar West de tweede leg finishte West een 156 waarmee hij Adams pijn deed. De derde leg is triple loos voor West, Adams wint vertrouwen en komt helemaal los. Na wat geklungel op de dubbel door Adams weet hij de stand toch op 2-1 te brengen. Tony West mist kansen en Adams ontspringt de dans en komt terug van een 2-0 achterstand naar 2-3 waarmee hij 1-1 in sets maakt. In de derde en vierde set gaat Adams los, Tony West weet nog 3 legs te pakken maar kan niet voorkomen dat Adams de overwinning pakt met 3-1 in sets.

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws