Home algemeen nieuws Martin Adams aan kop van Finder Darts Masters Ranking 2014-2015

Martin Adams aan kop van Finder Darts Masters Ranking 2014-2015

Adams Martin zdm11 (4)

De ranglijst van de Finder Darts Masters is bijgewerkt na het Hal Open Weekend en mede omdat er daar twee toernooien zijn gespeeld, hebben zich de nodige verschuivingen plaats gevonden op de ranglijst.

De 58-jarige Engelsman Martin Adams liet in het Hal Open Weekend van zich spreken. Zo werd hij tweede op de Hal Masters en prolongeerde hij zijn Hal Open titel. Door deze geweldige resultaten belandt Adams op de eerste plaats van de Finder Darts Masters Ranking. Ook heeft hij een flink gat geslagen met zijn concurrenten die volgen op ruim dertig punten. Achter Adams zien we de wereldkampioen, Scott Mitchell. De nieuw gekroonde captain van het Engels team speelde een onfortuinlijke Hal Open Weekend, maar wist toch weer de nodige punten te vergaren in Venray.

Achter Adams en Mitchell vinden we de eerste Nederlander, Wesley Harms. Harms speelde geen goed Hal Open Weekend, maar ondanks dat er geen punten behaald werden op beide toernooien bevindt Harms zich toch nog altijd op een nette derde plaats. Vlak achter Harms zien we Darryl Fitton, die dit seizoen al eerder geroepen heeft dat hij een grote titel wil binnen halen. Fitton won de Zuiderduin Masters in 2009 en dat is dan ook de enige major-titel die hij wist te winnen in zijn dartsloopbaan. Hij heeft dus al eens eerder bewezen te kunnen presteren in Hotel Zuiderduin te Egmond aan Zee, dus waarom zou hij het niet nog een keer kunnen??

De tweede Nederlander die eigenlijk al zeker is van deelname, is Remco van Eijden. De ervaren Noord-Hollander speelt niet overdreven veel toernooien dit seizoen, maar de ranglijst van de Finder Darts Masters wordt duidelijk wel gevolgd door Van Eijden. Mede door zijn overwinning in Frankrijk en de derde plaats op het Tops of Ghent heeft hij goede zaken gedaan met het oog op directe kwalificatie.

Remco van Eijden 1 Richard Veenstra

Andere Nederlanders die het op dit ogenblik goed doen op de ranglijst zijn Richard Veenstra en Jeffrey de Graaf. Veenstra bewijst dat hij geen eendagsvlieg is en legt iedereen het vuur aan de schenen op de BDO-toernooien. Op het Hal Open was Ted Hankey net te sterk voor Veenstra in de kwartfinale, maar een ronde eerder was hij wel verantwoordelijk voor de uitschakeling van Zuiderduin Masters winnaar Jamie Hughes. Veenstra heeft de kwaliteiten en heeft al kunnen proeven aan het Finder Darts Masters podium afgelopen december. Het heeft duidelijk naar meer gesmaakt, want Veenstra is er op uit om zich direct de kwalificeren. Jeffrey de Graaf mag toch wel gezien worden als de grote verrassing van 2015. Natuurlijk speelt De Graaf al enkele jaren het internationale circuit en speelde hij al op de Lakeside, Winmau en Zuiderduin, maar dit jaar zien we toch echt een andere speler aan het bord. De Graaf speelt uitermate sterk en laten we hopen dat hij dit dan ook vol kan houden de komende maanden.

Tussenstand na 11 van de 16 toernooien – Finder Darts Masters Ranglijst 2014/2015

 1. Martin Adams – Engeland – 161 punten
 2. Scott Mitchell – Engeland – 130 punten
 3. Wesley Harms – Nederland – 127 punten
 4. Darryl Fitton – Engeland – 125 punten
 5. Gary Robson – Engeland – 113 punten
 6. Remco van Eijden – Nederland – 98 punten
 7. Jamie Hughes – Engeland – 95 punten
 8. Tony O’Shea – Engeland – 94 punten
 9. Geert de Vos – België – 93 punten
 10. Madars Razma – Litouwen – 91 punten
 11. Richard Veenstra – Nederland – 88 punten
 12. Jeffrey de Graaf – Nederland – 82 punten
 13. Ross Montgomery – Schotland – 78 punten
 14. Pip Blackwell – Engeland – 72 punten
 15. James Hurrell – Engeland – 70 punten
 16. Scott Waites – Engeland – 69 punten
 17. Glen Durrant – England – 65 punten
 18. Brian Dawson – Engeland – 57 punten
 19. Michel van der Horst – Nederland – 55 punten
 20. Martin Phillips – Wales – 53 punten

De volgende toernooien tellen nog mee voor de Finder Darts Masters Ranglijst 2014/2015:

 • Open Duitsland – Bochum, Duitsland – 17 – 19 april 2015
 • Open Wales – Prestatyn, Wales – 15 – 17 mei 2015
 • Open Engeland – Selsey, Engeland – 19 – 21 juni 2015
 • Open België – augustus 2015
 • Open Antwerpen – Antwerpen, België – augustus 2015

Meer informatie vindt u door te drukken op het Finder Darts Masters logo:

Finder-darts-masters