Vrijdag 15 februari aftrap van het BDO Open Schotland 2013 WDF Hoofdnieuws
WDF Hoofdnieuws

Vrijdag 15 februari aftrap van het BDO Open Schotland 2013

Vrijdag 15 februari aftrap van het BDO Open Schotland 2013

Het Open Schotland 2013 waaraan ook Nederlanders en Belgen mee zullen doen, zal op 16 en 17 februari in het Normandy Cosmopolitan Hotel te Renfrew, Schotland gehouden worden. Traditioneel wordt voorafgaand aan dit toernooi, het populaire warming-up toernooi gehouden. Dit ontspannen en plezierig toernooi wordt op vrijdag 15 februari gespeeld met mixed triples. Inschrijven kan op de avond tot en met 19:30 uur lokale tijd en het inschrijfgeld bedraagt £7.50,- per trio.

Het Open Schotland is een BDO ranking toernooi en staat open voor alle spelers die in aanmerking komen voor de Winmau World Masters en de Lakeside World Professional Championships. De behaalde punten op het Open Schotland tellen ook mee voor de WDF World en BDO Grand Prix ranglijsten. De winnaar bij de heren ontvangt een bedrag van £3,000,-, voor de beste dame ligt een cheque van £1,000,- klaar. De heren single partijen worden over twee sessies gespeeld. Er wordt gespeeld over best of 5 legs, in de halve finales over best of 7 legs en in de finale over best of 9 legs. Indien nodig, zal er in de beslissende leg een 'bull up' volgen. De dames single partijen worden ook over twee sessies gespeeld. Zij spelen over best of 5 legs en in de halve finales en finale over best of 7 legs. Indien nodig, zal er ook bij de dames een 'bull up' volgen in de beslissende leg. De koppelwedstrijden worden op de zondag gespeeld.

De editie van 2012 was een prooi voor Tony Eccles, die zijn rentree maar net bij de BDO had gemaakt. The Viper won in de finale van zijn landgenoot Robbie Green met 5-3. Benito van de Pas was op dat toernooi de beste Nederlander bij de mannen. Hij kwam tot de halve finale, waar hij van Green verloor. Bij de dames ging Deta Hedman er met de titel vandoor. Zij versloeg Julie Gore in de finale met 4-2. Tamara Schuur, beste Nederlandse dame op die editie, werd door Hedman verslagen bij de laatste vier. Hedman schreef samen met Karen Lawman ook het koppeltoernooi bij de dames op haar naam. Gary Robson en James Wilson vormden het beste duo bij de mannen.

Er zal een live stream beschikbaar zijn van het Open Schotland 2013 via deze site. De deelnemerslijsten zijn ook op deze site te zien.

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws