Home WDF Hoofdnieuws Het Didam International Open komt eraan

Het Didam International Open komt eraan

45

Voor de tweede maal in successie zal het BDO/WDF en Zuiderduin Masters ranked dartstoernooi, het Didam International Open van start gaan. Dit zal gebeuren op 21 en 22 augustus aanstaande met aan de vooravond, vrijdag 20 augustus, een blind draw koppel opwarmtoernooi.

Het Didam International Open is het vierde toernooi in de cyclus van 6 International Darts Toer of the Lowlands toernooien. Een samenwerking van drie Nederlandse en drie Belgische toernooien met eenzelfde ranking status. Daarboven op hebben de zes organisatoren van de IDTL op basis van hun zes toernooien nog een eigen ranking in het leven geroepen. De bonussen van deze ranking zijn buiten een extra prijzenpot van €10.000 ook nog eens 5 startbewijzen voor de Zuiderduin Masters. Vier zijn er voor de 4 best geëindigde heren van deze ranking en 1 voor de beste dame.

Het Didam International Open heeft een totaal prijzenpot voor dat weekeinde van € 18.700,00 waarvan € 2.500,00 voor de winnaar heren singles en € 1.200,00 voor de beste dame. Het is een BDO categorie B toernooi, dat betekent voor de winnaars van het singletoernooi 22 punten bij hun totaal op de BDO ranking, de maatstaf voor deelname aan de Lakeside World Pro. Tevens, en dat geldt ook voor de winnaars van het jeugdtoernooi, verdienen de winnaars een startbewijs voor de Winmau World Masters.

Evenals vorig jaar zal het toernooi plaatsvinden in het sportcentrum SC Action aan de Vincwijcweg 1a te Didam. Men kan alleen deelnemen aan het toernooi als men ook gerechtigd is om deel te nemen aan de Winmau World Masters en de Lakeside World Pro, en het toernooi wordt gespeeld onder auspiciën van de Nederlandse Darts Bond uit Rijswijk.

Aanmelden kan alleen via de website van het Didam International Open, www.didaminternationalopen.com tot en met maandag 9 augustus aanstaande. De inschrijving voor dit toernooi is inmiddels gestart en ook overige informatie met betrekking tot dit evenement zijn op deze website te vinden.

Organisatie Didam International Open is op zoek naar vrijwilligers. Klik hier voor meer info.