Home WDF Hoofdnieuws Inschrijven voor Open België nog mogelijk

Inschrijven voor Open België nog mogelijk

OpenBelgie2010

Het 29e Internationale Open België zal georganiseerd worden op 6-7-8 augustus in-Ranst, nabij Antwerpen. De inschrijvingen voor dit evenement sluiten op zondag 1 augustus 2010. Na deze datum worden geen inschrijvingen voor de singles meer aanvaard. Als u wil deelnemen aan de singles, hebt u nog tot en met 1 augustus 2010 tijd om u in te schrijven via het online inschrijfformulier op www.bdbdarts.be.
 
Het Open België zal, net zoals vorig jaar, doorgaan in Gemeenschapscentrum Den Boomgaard, Antwerpsesteenweg 57 te 2520 Broechem-Ranst. De zaal ligt op 15 km van het centrum van Antwerpen, waar men overnachting kan vinden voor ieders beurs in deze grootstad.

Het programma voor het 29e Open België.
Vrijdag 6 augustus 2010 wordt er als opwarming een single toernooi gehouden, tellende voor de ranking van de BDB. Inschrijvingen ter plaatse tot 19 uur. Het toernooi zal aanvangen omstreeks 19u30 en zal gespeeld worden in 5 reeksen: dames, heren, meisjes, jongens en aspiranten.

Op zaterdag 7 augustus 2010 zal het Open België Singles (Dames, Heren, Meisjes en Jongens) gespeeld worden. Om 10 uur starten de heren, gevolgd door de jeugd (niet voor 11 uur) en de dames (niet voor 12 uur). De finales van alle reeksen worden op het podium afgewerkt.

Zondag 8 augustus 2010 zal het Open België Koppels (Mix, Dames en Heren) gespeeld worden. Om 10 uur zullen de Mix Koppels starten, die gespeeld worden tot en met de halve finales, waarna de Dames en Heren Koppels zullen aanvangen omstreeks 13 uur. Na beëindiging van deze halve finales, worden alle finales op het podium gespeeld.

Het Open België heeft een aantrekkelijke prijzenpot van 20.000 euro, waarbij de winnaar bij de Heren Single 2.500 euro verdient en de winnares bij de Dames Single naar huis gaat met 1.200 euro. Buiten het prijzengeld staat het Open België Singles hoog op de ranglijst bij de WDF (cat 2) en de BDO (cat B) en telt het ook voor de ranglijst van de Zuiderduin Masters. Voor de Belgische spelers is het Open België tevens de start van een nieuw seizoen voor de Nationale Ranglijst, waarbij op 3 dagen punten vergaard kunnen worden. De winnaar in iedere categorie van de singles ontvangt ook een ticket voor de Winmau World Masters en de winnaars bij de dames en heren plaatsen zich eveneens voor het kwalificatietoernooi voor het Lakeside Wereldkampioenschap, gehouden daags voor de Winmau. Alle spelers die deelnemen aan de singles moeten gerechtigd zijn om deel te nemen aan de Winmau World Masters en Lakeside World Professional Darts kampioenschappen.

Wij hopen zo spoedig mogelijk uw inschrijving te ontvangen. De inschrijvingen sluiten op zondag 1 augustus 2010 en de loting wordt de dag nadien verricht en daarom worden laattijdige inschrijvingen en wijzigingen voor de singles niet aanvaard. Late inschrijvingen en wijzigingen voor de koppels worden nog aanvaard tot en met zaterdag 7 augustus 2010 om 19 uur, waarna de loting zal verricht worden. De registratiekaarten met de tijden en borden waarop de spelers hun wedstrijd dienen te spelen, zullen ter plaatse opgehaald moeten worden. Deze van de singles zullen beschikbaar zijn vanaf de vrijdagavond en deze voor de koppels nadat de loting hiervoor is verricht. Inschrijven kan online via www.bdbdarts.be