Home WDF Hoofdnieuws Inschrijvingen voor Top of Ghent vanaf heden geopend

Inschrijvingen voor Top of Ghent vanaf heden geopend

Top of Ghent

Op 21, 22 en 23 oktober 2011 zal voor de eerste maal het Internationaal Dartstoernooi Top of Ghent plaats vinden. Dit nieuwe toernooi zal doorgaan in de Topsporthal Vlaanderen, Zuiderlaan 14 in Gent. Het Top of Ghent behoort tot de cyclus van de International Belgium Darts Tour en heeft een prijzenpot van 12.500 euro. Buiten de eigen ranking (B) telt het Top of Ghent ook voor de ranglijst van de WDF (cat 2), BDO (Cat B heren en cat C dames), de Zuiderduin Masters en natuurlijk ook voor de BDB, waarbij er voor de leden 3 dagen lang punten te vergaren zijn.

Buiten de rankingpunten en het prijzengeld krijgen de winnaars van iedere reeks bij de singles een uitnodiging om deel te nemen aan de Winmau World Masters 2012 en mag de beste dame en heer ook deelnemen aan het kwalificatietoernooi voor de Lakeside World Professional Darts Championships 2013, dat daags voor de Winmau in 2012 gehouden zal worden.

Een overzicht van de indeling van het weekend:
Vrijdagavond 21 oktober 2011 is er als opwarming een single toernooi (dames-heren-meisjes-jongens-aspiranten bij voldoende deelnemers). Dit toernooi geldt voor de leden van de Belgische Dart Bond als een B-toernooi, maar is open voor iedereen. Het inschrijfgeld bedraagt 7 euro voor de seniors, 5 euro voor de jeugd en 3 euro voor de aspiranten. Inschrijven ter plaatse tot 19u30 en aanvang is voorzien om 20 uur.

Zaterdag 22 oktober 2011 worden de singles gespeeld in 4 reeksen: dames-heren-meisjes-jongens. Inschrijfgeld bedraagt 16 euro voor de dames en heren, waarbij de WDF bijdrage al is inbegrepen. Inschrijven bij de jeugd is 10 euro. Enkel voorinschrijven tot en met 10 oktober 2011. Aanvang 10 uur. Er zal tevens een verliezerronde gespeeld worden (max 128 deelnemers) voor spelers/speelsters die de 1e ronde verloren zijn. Inschrijfgeld hiervoor bedraagt 5 euro en het inschrijfgeld wordt integraal uitgekeerd. Al de finales van het hoofdtoernooi worden op het podium gespeeld.

Zondag 23 oktober 2011 worden de dames-mix en heren koppel gespeeld. Inschrijfgeld bedraagt 20 euro per koppel. Om 10 uur wordt gestart met het mix koppel en na de halve finales starten de dames en heren koppels. Er zal eveneens een verliezerronde (single) gespeeld worden zoals zaterdag.

Inschrijven voor zowel de singles op zaterdag als koppels op zondag is mogelijk vanaf heden en dit tot en met 10 oktober 2011. Inschrijfgelden dienen geregeld te zijn voor 13 oktober 2011.

Registratiekaarten met de tijden en borden waar en wanneer men dient te spelen, moeten ter plaatse opgehaald worden. Deze zullen ter beschikking zijn vanaf de vrijdagavond. Na de loting zullen de aanvangstijden van de deelnemers geraadpleegd kunnen worden via de website.

Indien men wil overnachten, heeft de organisatie enkele deals kunnen sluiten met hotels in en rond Gent. Hiervoor kan men terecht via de website www.topofghent.be en hier kan men ook terecht voor verdere informatie en/of het online inschrijfformulier.
.