Home WDF Hoofdnieuws Jersey Darts Festival 2013: dubbele winst voor Bunting & Sherlock

Jersey Darts Festival 2013: dubbele winst voor Bunting & Sherlock

Stephen Bunting en Fallon Sherlock hebben op het Jersey Darts Festival 2013  gedomineerd. Zij wisten zowel op het Jesey Open als op het Jersey Classic aan het langste eind te trekken. Bunting was in de finales te sterk voor zijn tegenstanders Gary Robson en Eddie White, bij de dames won Sherlock in de twee finales van Trina Gulliver en Tricia Wright. Donderdag was Sherlock ook succesvol. De Nederlander Jeffrey de Graaf kwam op het Jersey Open tot de halve finale, waar hij zijn meerdere in de de latere winnaar moest erkennen.

Donderdag begon het toernooi in Jersey goed voor Nederland. Anneke Kuijten kwam in de finale. Helaas moest ze Fallon Sherrock met 3-0 voor laten gaan. Kuijten versloeg in de halve finale Tricia Wright. In de andere halve finale verloor Zoe Jones met 3-1 van de latere Engelse winnaar Fallon Sherrock.

Noord-Hollander Jeffrey de Graaf was donderdag de beste Nederlandse heer. De Graaf werd in de halve finale verslagen door Glen Durrant die in de finale zijn meerdere moest erkennen in de Noord Ier Paul Brown. In het heren toernooi deed ook een dame mee, de Jamaicaanse Deta Hedman bereikte de kwartfinales waar ze verloor van de latere winnaar. Hedman versloeg bij de laatste 16 het Nederlandse talent Jimmy Hendriks. De Fries Rick Hofstra verloor de kwartfinale van de beste Nederlander Jeffrey de Graaf.
 
Tijdens het koppel toernooi was de Nederlandse tandem Jeffrey de Graaf en Mark Oosterhuis de beste Nederlandse formatie. Met 1-3 moest deze formatie hun meerdere erkennen in Glenn Durrant en Jim Williams. Glen Durrant & Jim Williams wonnen met 3-1 het Jersey heren koppel toernooi van Tony Martin & Sam Head.

Anneke Kuijten en de Belgische Kathy Geeraerts kwamen in het dames koppel toernooi tot de laatste 8. Ze verloren met 3-0 van de runners-up Trina Gulliver en Lisa Ashton. Het toernooi werd gewonnen met 3-1 door de dames Zoe Jones en Julie Gore.

De uitslagen vanaf de halve finales:

Jersey Open 2013:

Dames:
Halvefinales:
Fallon Sherrock 4-1 Zoe Jones
Trina Gulliver 4-2 Lisa Ashton
Finale:
Fallon Sherlock 4-3 Trina Gulliver

Heren:
Halvefinales:
Stephen Bunting (106.87) 4-2 Jeffrey de Graaf (100.12)
Gary Robson (86.561) 4-3 James Wilson (85.46)
Finale:
Stephen Bunting (93.75) 4-1 Gary Robson (88.46)

Jersey Classic 2013:

Dames:
Halvefinales:
Fallon Sherrock 4-1 Deta Hedman
Tricia Wright 4-2 Julie Gore
Finale:
Fallon Sherlock 4-1 Tricia Wright

Heren:
Halvefinales:
Stephen Bunting (98.65) 4-2 Glen Durrant (92.29)
Eddie White (88.61) 4-2 Paul Jennings (81.76)
Finale:
Stephen Bunting 4-3 Eddie White

[sam id=”3″ codes=”true”]

Watch live video from dartveyder on www.justin.tv