Home Interviews Justin van Tergouw: “Ik hoopte dat ik misschien 1 set zou winnen”

Justin van Tergouw: “Ik hoopte dat ik misschien 1 set zou winnen”

Eind vorig jaar spraken we met Justin van Tergouw nadat hij een nationale titel wist te pakken bij de heren door Wesley Harms te verslaan in de finale van de NDB ranking in Beek en donk. Met zijn 17 jaar werd hij destijds de jongste winnaar ooit op een NDB ranking bij de heren.

Inmiddels zijn we nog geen jaar verder en heeft de nu 18-jarige Utrechter ook al een internationale titel behaald in het herencircuit. Afgelopen weekend versloeg hij namelijk tweevoudig en regerend wereldkampioen Glen Durrant in de finale van de België Masters.

Na deze sensatie was het weer eens tijd om te spreken met dit Nederlands talent.

Het is nog geen jaar geleden dat je bij de heren een NDB ranking won en nu heb je ook al een internationaal toernooi gewonnen bij de grote mannen. Had je verwacht dat het allemaal zo snel zou gaan?
Ik had eigenlijk geen verwachtingen. Bij een overstap van de jeugd naar de heren verwacht ik echt niet meteen alles te winnen.

Wat was je verwachting voordat je het podium opstapte om tegen de tweevoudig en regerend Lakeside-kampioen Glen Durrant te mogen spelen?
Ik verwachtte niks, maar ik hoopte dat ik misschien 1 set zou kunnen pakken.

Wat was de leukste reactie na het behalen van je Belgium Masters titel? En heeft Glen Durrant je na afloop nog gesproken? 
Glen feliciteerde me met de overwinning. Hij was heel sportief en heel aardig. Alle reacties en felicitaties die ik heb gekregen vond ik leuk.

We hebben gezien dat je het een tijdje rustig aan moest doen vanwege je schouderblessure. Hoe gaat het nu met je schouder?
Het gaat redelijk goed. Ik train al een tijdje een paar keer per week in de sportschool met een personal trainer en daarnaast nog 2 keer per week fysiotherapie. Het is hard werken, maar het heeft wel zijn vruchten afgeworpen.

In je relatief korte loopbaan als darter heb je prachtige prestaties neergezet bij de jeugd en inmiddels ook bij de heren. Is de overwinning van afgelopen weekend nu je meest dierbare?
Dat is een lastige vraag… Ik vond mijn laatste wedstrijd bij de jeugd, afgelopen januari, toch ook erg mooi. Lakeside winnen blijft toch iets speciaals. Maar deze titel is ook heel mooi, omdat het mijn eerste internationale titel bij de heren is.

We hebben gezien hoe snel het kan gaan in slechts 1 jaar tijd. We zijn dan ook heel benieuwd: Wat is je ambitie voor de komende 12 maanden?
Zoveel mogelijk toernooien spelen en hopelijk meer titels op mijn naam zetten. Al zal dat niet makkelijk zijn nu ik bij de heren speel. Het niveau is hoog.

Bij de jeugd was je dominant en nu win je ook al een internationaal toernooi waarbij je de tweevoudig en regerend wereldkampioen van de Lakeside verslaat. Heb je als doel de Lakeside titel te pakken alvorens je een overstap richting de PDC overweegt? Of ligt een overstap naar de PDC nog zo ver weg dat je daar nog niet over wilt nadenken?
Op dit moment is het nog helemaal niet zeker wat ik ga doen, of hoe het gaat lopen. Ik kijk nog niet zover vooruit. Voor nu geniet ik van de toernooien die ik speel en van de overwinning van afgelopen zondag.