Kan Aileen de Graaf haar Finder Darts Masters titel prolongeren WDF Hoofdnieuws
WDF Hoofdnieuws

Kan Aileen de Graaf haar Finder Darts Masters titel prolongeren

Kan Aileen de Graaf haar Finder Darts Masters titel prolongeren

De 28-jarige Aileen de Graaf gaat een gooi doen naar haar derde titel in Egmond aan Zee. De Spakenburse wist in 2013 haar eerste titel te winnen in hotel Zuiderduin, vorig jaar wist ze deze prestatie te herhalen door in de finale Deta Hedman te verslaan. Volgende week start de Finder Darts Masters waar De Graaf haar titel gaat proberen te prolongeren. De Graaf zal voor de achtste keer deelnemen en speelde al in zes finales.

Aan RTVNH liet de Nederlandse weten "Ik vind de Finder Darts Masters persoonlijk toch wel het mooiste toernooi dat je kan gooien", is De Graaf louter positief over het toernooi in Egmond aan Zee. "De locatie en de organisatie zijn geweldig. Ik vind het mooi dat ik daar kan staan."

De Graaf heeft geen idee waarom ze juist tijdens het Nederlandse toernooi zo succesvol is, ze geniet ervan om voor het oranje publiek te mogen spelen. "Als je dan tegen een Engelse tegenstander moet spelen, dan is dat helemaal geweldig natuurlijk. Dan zijn ze allemaal voor jou. Ik vind het fijn en het geeft een goed gevoel om in eigen land te spelen."

Alleen de Rotterdamse legende Francis Hoenselaar wist ooit tot de finale te komen, nimmer won een andere Nederlandse speelster het loei zware toernooi in Nood-Holland. "Geweldig. Ik ben ook heel trots op die titels", zegt ze daarover. "Dat ik al zes keer in de finale heb gestaan, daar verbaas ik me ook steeds over. Het blijft gewoon een zwaar toernooi, maar op dat podium lukt het vaak wel."

Van nature schat De Graaf haar kansen nooit hoog in, de 28-jarige heeft een loodzware poule met collega Sharon Boxem-Prins en de dame in vorm Lisa Ashton die viervoudig wereldkampioen is. Tegen de Nederlandse Racing Angel speelde De Graaf al vele wedstrijden waarbij het beide kanten op kan gaan. Ook tegen Ashton is het stuivertje wisselen waardoor het in Egmond aan Zee alle kanten op kan gaan.

"Het is gewoon een heel sterk deelnemersveld natuurlijk. Je moet gelijk aan de bak. Je hebt niet zoals op de vloertoernooien een paar partijen om in te komen. Je moet er gelijk staan en direct gooien wat je wilt gooien. Je moet op bepaalde momenten altijd wel geluk hebben en dat had ik vorig jaar. Soms gooit de tegenstander even niks en dan is het jou taak om daarvan te profiteren." liet de regerend Finder Darts Masters kampioene weten aan RTVNH. Aileen de Graaf haar doel is in januari de Lakeside wereldtitel te pakken, eerder won ze al overige drie majors, Finder Darts Masters, BDO World Trophy en de Winmau World Masters, alleen de wereldtitel in de Lakeside heeft ze nog niet op de kast in Spakenburg staan.

De Finder Darts Masters vindt plaats van 7 tot en met 9 december en alle wedstrijden zijn live te zien bij NH. Maar meemaken is een ervaring apart, klik hier om de laatste kaarten te bestellen om de unieke sfeer tijdens de Finder Darts Masters zelf te ervaren.

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws