Home WDF Hoofdnieuws Kevin Doets “Op het EK Jeugd in Hongarije spelen geen amateurs”

Kevin Doets “Op het EK Jeugd in Hongarije spelen geen amateurs”

Doets K

Vanaf volgende week donderdag 4 juli tot en met zondag 7 juli wordt de Europe Cup Youth 2013 gespeeld in Hongarije, beter bekend als het EK Jeugd. Nederland kent een mooie historie op het Europees Kampioenschap voor de jeugd en dit jaar zullen Kevin Doets, Colin Roelofs, Quin Wester, Berry van Peer, Sharon Jansen en Kyana Frauenfelder namens Nederland in actie komen.

Dartfreakz.nl blikt vooruit en brengt de komende dagen een korte vooruitblik met iedere Nederlandse jeugdspeler. Vandaag beginnen we met een Kevin Doets.

Hoe ziet jouw voorbereiding naar het EK Jeugd eruit?
Mijn voorbereiding was om gewoon lekker te trainen met mensen van mijn niveau. Daarnaast heb ik elke week minimaal 2 toernooien gegooid.

Welke toernooien, rankings of trainingen heb je de afgelopen tijd gegooid?
Ik heb de laatste tijd vaak op woensdagavond gegooid in Het Wapen van Almere. Daar wordt de Zomercup gespeeld. Ook speel ik op de vrijdagavond in Het Wapen. Laatst was Berry van Peer nog een weekend naar mij toegekomen zodat we samen konden trainen.

Wat verwacht je van het EK Jeugd toernooi?
Ik verwacht dat het EK heel gezellig en leerzaam zal zijn. Mijn eisen zijn niet hoog aangezien het mijn eerste keer is. Al zou ik het natuurlijk wel leuk vinden om ver te komen en daar ga ik ook zeker mijn best voor doen.

Waar kijk je het meeste naar uit van de dagen dat je in Hongarije zal verblijven?
Ik kijk het meeste uit naar het spelen zelf en ik kijk uit naar alle goede darters daar. Want er spelen daar zeker geen amateurs. Ook lijkt het me leuk om gewoon een beetje van Hongarije te zien in de vrije tijd die we hebben. Kortom, ik heb er echt heel erg veel zin in!