Home WDF Hoofdnieuws Kyana Frauenfelder “Bewijzen dat kleine meisjes ook kunnen darten”

Kyana Frauenfelder “Bewijzen dat kleine meisjes ook kunnen darten”

Frauenfelder

Vanaf aanstaande donderdag 4 juli tot en met zondag 7 juli wordt de Europe Cup Youth 2013 gespeeld in Hongarije, beter bekend als het EK Jeugd. Nederland kent een mooie historie op het Europees Kampioenschap voor de jeugd en dit jaar zullen Kevin Doets, Colin Roelofs, Quin Wester, Berry van Peer, Sharon Jansen en Kyana Frauenfelder namens Nederland in actie komen. 

Dartfreakz.nl blikt vooruit en brengt met nog slechts 1 dag voor de boeg een korte vooruitblik met de pas 9-jarige Kyana Frauenfelder. 

Hoe ziet jouw voorbereiding naar het EK Jeugd eruit?
Mijn training bestaat uit af en toe trainen en op momenten soms een goede rust pakken.

Welke toernooien, rankings of trainingen heb je de afgelopen tijd gegooid?
Mijn training doe ik bij de O.H.D.C. en de zomercompetitie van de RDB. Toernooien die ik heb gegooid in aanloop naar het EK Jeugd zijn het Open Denemarken, Open Polen, Bulls German open en het Open Engeland. Verder nog meegedaan met enkele andere kleine toernooien in de buurt.

Wat verwacht je van het EK Jeugd toernooi?
Ik ga ten eerste proberen om te genieten. Ik hoop dat ik goed ga darten en zo iedereen kan laten zien dat ook kleine meisjes dit kunnen.

Waar kijk je het meeste naar uit van de dagen dat je in Hongarije zal verblijven?
Ik kijk er het meest naar uit om leuke wedstrijden te gooien en het bekijken van wedstrijden van de andere jeugdspelers. En natuurlijk om weer wat meer ervaring op te doen.
.