Lakeside 2012, laatste 16 Wesley Harms naar de kwart finale WDF Hoofdnieuws
WDF Hoofdnieuws

Lakeside 2012, laatste 16 Wesley Harms naar de kwart finale

We zijn in the Lakeside Country Club te Frimley Green aangekomen bij de laatste 16. Vanavond Wesley Harms in zijn tweede wedstrijd tegen Robbie Green. Van de 8 Nederlanders en 1 Belg zijn er nog 4 over. Wesley Harms, Willy van de Wiel, Christian Kist en Geert de Vos. We spelen vandaag een best of 7 sets wat in het voordeel kan zijn van Harms. 'Kong' kan wel eens conditioneel te kort gaan komen onder de warme lampen. In 2011 won Green wel het Scottish Open en de Centerparcs masters, Harms moet dus opletten voor 'Kong' in de aanval. 'Sparky' wist op overtuigende wijze Martin Phillips te verslaan met 3-1 in de eerste ronde. In de tweede wedstrijd omstreeks 19.30 u zien we de man uit Noord-Holland in actie.

Ook regerend kampioen Martin Adams komt vandaag in actie tegen Gary Stone. Deze debutant op de Lakeside was verantwoordelijk voor de uitschakeling van Ron Meulenkamp met 3-0 in de openingspartij van dit Lakeside kampioenschap. Kan Stone ook stunten tegen de ervaren Adams? De afsluiter van deze dinsdag is op papier een kraker van formaat. Ross 'The Boss' Montgomery neemt het op tegen 'Silver Back' Tony O'Shea. Met hoge finishes liet O'Shea zien een goede vorm te hebben, Steve West ging met 3-0 zitten na het geweld van 'Silver Back'. Montgomery rekende niet geheel overtuigd af met Fabian Roosenbrand. Met 3-1 won de Schot, zonder bouncers had het ook anders uit kunnen pakken voor Roosenbrand. De verwachting is dat 'The Boss' tegen O'Shea beter in zijn ritme gaat komen en we getrakteerd worden op een mooie wedstrijd.

De aftrap vandaag is voor Paul Jennings en Steve Douglas. Jennings de nummer 12 geplaatste speler en debutant uit Halifax wist met 3-1 Gary Thompson van zich af te schudden. Douglas staat voor de vierde keer op het Lakeside podium. Al in 2000 debuteerde Douglas in Frimley Green, "The Game" verloor toen van de man in vorm Ted Hankey die ook de titel dat jaar opeiste ten koste van Ronnie Baxter.

Paul Jennings 27.60 v Steve Douglas 27.41 4-2 (2-3; 3-1; 3-2; 3-1; 1-3; 3-1)

Paul Jennings de debutant mag deze eerste tweede ronde partij beginnen. In de eerste set komen Jennings en Douglas op 2-2, via een mooie 121 finish op de bull pakt Steve Douglas de eerste set en meteen de hoogste finish van deze wedstrijd. In de derde leg van de tweede set weet "The Game" Douglas twee keer de maximale 180 score te noteren maar zijn 9-darter spat uiteen op de zevende pijl. Via dubbel zeven weet Jennings de stand weer op 1-1 in sets te brengen. Na de twee gespeelde sets is het vuur eruit. Met 3-2 gaat de derde matige set naar de debutant. Steve Douglas weet nog via een 108 finish de vijfde set te pakken om 3-2 terug te komen in de wedstrijd. In het begin van de zesde set vieren we een feestje, Paul Jennings gooit de 100ste maximale 180 van het toernooi. Relatief eenvoudig gaat de overwinning naar de debutant. Met 3-1 valt via tops de zesde set ten prooi aan Jennings waarmee hij met 4-2 naar de kwartfinales gaat en de winnaar treft van de volgende wedstrijd.

Wesley Harms 30.45 v Robbie Green 28.63 4-1 (0-3; 3-0; 3-0; 3-2; 3-1)

'Kong' Robbie Green begint als favoriet voor deze wedstrijd aan de partij tegen de Noord-Hollander Wesley Harms. 3-0 word het voor de Engelsman in de eerste set, 'Sparky' weet nog wel een 180 score te vinden maar is niet opgewassen tegen het geweld van Green. In de tweede set weet de 27 jarige Nederlander echter het tij te keren. Met 3-0 gaat deze tweede set naar Harms. Ook na de korte pauze weet Harms door te trekken. In totaal zet 'Sparky' maar liefst 7 legs op rij naar zijn hand. Wesley Harms komt 3-1 voor in sets tegen de Engelsman. Na vier sets ziet Green er wat bezorgt uit. 'Kong' heeft duidelijk onze landgenoot onderschat, de Engelsman kwam zeer ontspannen over in de eerste set maar moet nu een extra versnelling zien te vinden. 97.06 is het overall gemiddelde van de Nederlandse debutant in de the Lakeside Country Club. Na de pauze weet de Engelsman zijn eigen leg te behouden en 1-0 voor te komen. Harms maakt via dubbel 8 1-1 en weet in de derde leg Green te breaken. In de vierde leg van deze vijfde set vind Robbie Green zijn eerste 180 score. Het mag echter niet meer baten, Harms mist dubbel 12 komende vanaf 104 voor de wedstrijd en daarmee zijn eerste match dart. Uiteindelijk word het toch dubbel één na vele missers van beide die Wesley Harms in de kwart finale brengt. Een super prestatie van de Nederlander die als debutant aan deze Lakeside begon.

Gary Stone 28.99 v Martin Adams 30.36 0-4 (1-3; 2-3; 2-3; 1-3)

"The Legend" Martin Fitzmaurice verspreekt zich bij de opkomst van Stone. De Schot word als Engelsman het podium opgeroepen... De Schot Gary Stone mag de wedstrijd beginnen, de eerste leg gaat naar de Schot. Martin Adams pakt de volgende drie legs waarmee de eerste set met 1-3 naar Adams gaat. In de tweede set weet 'Wolfie' 4x de maximale 180 te vinden. Stone kan goed bij blijven maar moet toch de set afgeven aan Adams. (2-3) Na de pauze mag Gary Stone beginnen aan de derde set. Het is een wedstrijd waar de vonken niet vanaf vliegen. Adams laat een degelijke maar geen spectaculaire wedstrijd zien. Wederom met 2-3 gaat ook de derde set naar de verdedigend kampioen Martin Adams. In de vierde set weet de Schotse debutant nog de hoogste finish van de wedstrijd te noteren door 120 te finishen om 1-1 te maken. Adams is echter niet meer van zijn stuk te brengen en wint relatief eenvoudig met 4-0 in sets de wedstrijd en een plaats bij de laatste 8.

Ross Montgomery 29.21 v Tony O'Shea 30.16 1-4 (2-3; 1-3; 0-3; 3-2; 1-3)

De Schot Montgomery komt zeer ontspannen het podium op vrolijk dansend met een grote witte bril brengt hij de zaal in extase. 'Darts Opa' Tony O'Shea is enorm populaire in binnen- en buitenland de opkomst zou een voorbode moeten zijn van een kraker. Tony O'Shea mag de wedstrijd beginnen en pakt de eerste leg met een 96 finish. De Schot weet nog 2-2 te maken maar de set gaat toch naar de Engelsman. In de tweede set is de Engelsman ook heer en meester, met 1-3 kan Montgomery niet bijblijven en ziet hoe O'Shea uitloopt naar 2-0 in sets. Marco Meijer de Nederlandse caller geeft het sein dat de mannen even het podium afgaan voor een korte pauze. Het is voor het eerst dat ook de BDO pauzes tijdens de Lakeside toepast. Tijdens PDC toernooien heel normaal maar tot 2012 speelde de BDO alle sets zonder pauzes door. Na de pauze slaat 'Silverback' wederom toe via een 74 finish en een break op de bull komende vanaf 81 loopt O'Shea weer uit naar 0-2 in de derde set. Ook de derde leg gaat naar de Engelsman waarmee hij comfortabel op 3-0 in sets voorkomt. 'The Boss' kan zich geen foutjes meer permitteren en zal vier sets op rij moeten winnen. Via dubbel 10 komt de Schot 1-0 voor in de vierde set. O'Shea komt langszij met het behouden van zijn eigen leg. In de derde leg van deze set valt pas de eerste 100+ finish. 102 word door O'Shea gevonden waarmee hij op 1-2 in legs komt en slechts één leg verwijderd is van een plaats bij de laatste 8. Via dubbel 6 weet de Schot nog in leven te blijven en de Engelsman te breaken waarmee hij op 2-2 komt in deze vierde set. 96 word via dubbel 9 afgemaakt door "The Boss" waarmee hij de vierde set pakt met 3-2. De man uit Stockport begint de vijfde set na de pauze maar moet toekijken hoe de Schot 120 finisht voor een break. O'Shea breakt met een 104 finish terug waarmee we eindelijk een echte wedstrijd krijgen. Via de bull weet 'Silverback' 92 te finishen om 1-2 voor te komen. Montgomery mist op een haar 160 terwijl O'Shea op dubbel 18 staat te wachten. De Engelsman blijft koel en vind met zijn eerste pijl dubbel 18 voor een 1-4 overwinning op Ross 'The Boss'.

Links: Lakeside Dartpoule pagina - Lakeside toernooicenter - Voorbeschouwing Lakeside