Lakeside dag 7: Jan Dekker uitgeschakeld, Scott Waites stroomt door WDF Hoofdnieuws
WDF Hoofdnieuws

Lakeside dag 7: Jan Dekker uitgeschakeld, Scott Waites stroomt door

Lakeside dag 7: Jan Dekker uitgeschakeld, Scott Waites stroomt door

Vanavond zal de avond worden geopend door Trina Gulliver en Anastasia Dobromyslova die in een onderling duel zullen gaan uitmaken wie het in de finale mag gaan opnemen tegen Lisa Ashton. Vervolgens is het de beurt aan Jan Dekker die mag aantreden tegen Richie George. De prijs voor een overwinning is een ticket in de halve finale van de Lakeside 2013. Tot slot zullen Paul Jennings en Scott Waites de avond afsluiten.

Om geen partij te missen vind je hieronder de links naar livestreams:

Livestream 1
- Livestream 2 - Livestream 3 - Livestream 4 - Livestream 5 - Livestream 6 - Livestream 7 -
Livestream 8 - Livestream 9 - Livestream 10 - Livestream 11 - Livestream 12 - Livestream 13 -
Livestream 14 - Livestream 15 - Livestream 16 - Livestream 17 - Livestream 18 - Live scorecenter

Aanraders:
Livestream 18 - Live scorecenter

Dames halve finale, best of 3 sets
18:15 uur Trina Gulliver 1-2 Anastasia Dobromyslova (2) (3-2) (1-3) (1-3)
De tweede finalist bij de dames en de tegenstander van Lisa Ashton is de Russin Anastasia Dobromyslova. In de wedstrijd trok Dobromyslova scorend aan het langste eind. De eerste set ging nog naar Trina Gulliver met 3-2, maar de Russin wist de volgende twee sets te winnen met 3-1 elk om zich zo te plaatsen voor de finale.


Heren kwartfinales, best of 9 sets

19:30 uur Richie George (15) v Jan Dekker (7)
21:30 uur Paul Jennings v Scott Waites (3)

Richie George 5-4 Jan Dekker (3-2) (0-3) (1-3) (1-3) (3-1) (3-1) (3-1) (0-3) (3-1)
Dekker mag aan de partij beginnen en komt als eerste op een finish van 72 die hij uitgooit via dubbel 6 om een vroege voorsprong te nemen. In de tweede leg mist George dubbel 14 voor 148 maar gooit deze bij de herkansing wel voor 1-1. Via een 72 finish op dubbel 16 wint Mr. Coat de derde leg. Richie George begint de vierde leg met 180 en komt op 2-2 via een 68 finish. In de beslissende leg weet Dekker de triples niet goed te vinden en George pakt de set via dubbel 8.

Via een finish van 68 breekt Dekker meteen in de tweede set. In de tweede leg neemt Double Dekker een ruime voorsprong, maar mist veel dubbels, uiteindelijk lukt het met de achtste pijl via dubbel 1. In de derde leg missen beide spelers pijlen op een dubbel maar wederom trekt Dekker aan het langste eind en wint de tweede set 3-0.

In de eerste leg van de derde set mist Dekker dubbel 16 voor 152 maar gooit bij de herkansing dubbel 8. Via dezelfde dubbel wint Dekker zijn vijfde leg op rij en komt op 2-0 in deze set. George mist in een sterke leg bullseye voor een finish van 161 en bij de herkansing twee keer dubbel 8, maar pakt de leg alsnog via dubbel 2 en pakt zijn eerste leg sinds de eerste set. Via dubbel 8 pakt Dekker de set in de vierde leg.

George komt voor het eerst sinds de eerste set op voorsprong binnen een set via tops. Dekker trekt de stand gelijk via dubbel 6. In de derde leg mist Dekker dubbel 16 via dubbel 7, maar gooit daarna nog dubbel 9 om de voorsprong te herpakken en George te breken. George kan ook in de vierde leg niet bijblijven bij Dekker, die de set pakt via 3-1 en sterk staat te gooien.

Via een mooie finish van 119 pakt Dekker de voorsprong in de vijfde set. In de tweede leg is het George die een voorsprong neemt en via tops op 1-1 komt. Via een 180 en een finish van 24 wint George ook de vierde leg en lijkt weer beter in het spel te komen. George wint ook de derde leg om zo zijn tweede set op het scorebord te brengen.

Richie Rich pakt ook de voorsprrong in de zesde leg via dubbel 5. Dekker antwoordt met 180 en zijn tweede hoge finish: 148 om op 1-1 te komen in de zesde set. George mist in de volgende set de grote 16 bij een finish van 116 maar Dekker mist 4 pijlen op een dubbel en Richie Rich pakt de leg via dubbel 8 en pakt de voorsprong opnieuw. In de vierde leg is het de Engelsman die een voorsprong neemt en via dubbel 10 de stand helemaal gelijk trekt.

In een sterke leg neemt Dekker ruim de voorsprong via onder andere 180 en gooit deze via dubbel 16. George trekt de stand weer gelijk via dubbel 18 maar Dekker begint de derde leg met 180. In de vierde leg neemt Dekker een voorsprong maar ziet George vervolgens 164 op het nippertje missen op bullseye. 68 gaat niet uit voor de Nederlander en zo breekt Richie Rich. Hiermee heeft hij een klap uitgedeeld want de Engelsman komt op een comfortabele voorsprong en via dubbel 10 pakt hij de voorsprong in sets terug.

Double Dekker is nog niet van plan op te geven want via een 14 darter breekt Dekker om op 1-0 te komen in de achtste set. Via dubbel 2 wint de Nederlander ook de tweede leg en in de derde leg staat George wederom slordig te spelen en zo wint Dekker ook deze set.

George begint de leg van Dekker in de beslissende set met 180 en 140. Via een finish van 86 plaatst Richie Rich meteen een break. De Nederlander laat dit niet op zich zitten en met twee keer 180 staat hij na 9 pijlen op 45. Hij mist echter drie beurten op de dubbel en ziet George zo alsnog de leg pakken en op 2-0 komen. Dekker heeft scorend wederom een sterke leg en deze keer gooit hij dubbel 10 wel voor een 13-darter. Richie Rich is niet meer van plan de wedstrijd uit handen te geven en produceert nog één sterke leg en via een 13-darter plaatst hij zich voor het eerst in zijn carriëre naar de halve finale van Lakeside en eindigt het toernooi voor de Nederlander helaas in de kwartfinale.

Paul Jennings 2-5 Scott Waites (1-3) (1-3) (2-3) (2-3) (3-2) (3-2) (0-3)

Waites gooit in de eerste leg meteen 156 uit en maakt een statement. In de tweede leg komt Scotty 2 Hotty wederom op ruime voorsprong en komt op 2-0 via dubbel 9. Jennings gooit in de derde leg 180 om weg te zetten op 40. Waites mist twee pijlen op een dubbel vanaf 64. Jennings gooit tops om zijn eerste leg te pakken. Jennings mist dubbel 12 voor 138 kan alleen maar toekijken als Waites de eerste set pakt via 142 en lijkt voorlopig prima in de partij te zitten.

Waites pakt zijn derde finish van boven de 100 want hij gooit 124 via bullseye. In de tweede pijlen missen beide spelers pijlen op de dubbel en Jennings wint de leg via dubbel 4 en breekt terug. Waites mist dubbel 4 voor 128 in de derde leg maar Jennings staat nog niet op een finish. Bij de herkansing gaat dubbel 2 wel uit en herpakt Waites de voorsprong in deze set. In de vierde leg staat Scotty 2 Hotty na 12 pijlen op 32, maar mist drie pijlen. Bij de herkansing lukt het wel en de voormalig Grand Slam winnaar komt op 2-0 in sets.

Waites staat na 9 pijlen wederom op een finish van 161. Via een finish van 71 komt Scotty 2 Hotty weer op voorsprong in de set. Jennings geeft weer wat tegenstand en gooit 101 in de tweede leg uit om op 1-1 te komen. In de derde leg mist Jennings zes pijlen op een dubbel en via 40 pakt Waites alsnog de leg en komt op 2-1. Jennings blijft nu wel bij en komt als eerste op een finish. Via dubbel 8 komt hij op 2-2. In de beslissende leg trekt Waites aan het langste eind en via dubbel 14 wint hij de derde set.

In de eerste leg van set 4 gooit Scotty 2 Hotty zijn eerste 180 maar dit mag niet baten: Jennings wint de leg met een 32-finish. In leg 2 mist Waites tops en ziet Jennings 76 uitgooien om op 2-0 te komen. In deze leg is het Jennings die tops mist en Waites die hiervan profiteert: 2-1. Waites gooit dubbel 10 om terug te komen op 2-2 en een beslissende leg te forceren. Dankzij een zwakke leg van Jennings en een sterke leg van Waites breekt Waites om de vierde set alsnog te pakken via dubbel 8.

Jennings mist bulleye voor 170 in de eerste leg van de vijfde set. Via dubbel 4 plaatst hij de break alsnog en komt op 1-0. Waites breekt echter meteen terug via 70. Scotty 2 Hotty produceert wederom een sterke leg en staat na 12 pijlen op 83 maar Jennings hijgt in de nek met 177 om op dubbel 12 te komen welke hij gooit om op 2-1 te komen. Via dubbel 16 komt Waites weer op gelijke hoogte en gaat voor de wedstrijd gooien. Waites begint de mogelijk beslissende leg met drie keer 140 maar mist vervolgens drie pijlen op een dubbel. Jennings maakt hier dankbaar gebruik van en pakt zijn eerste set.

Via 74 pakt Jennings ook de eerste leg in de zesde set die nog niet van plan is op te geven. Beide spelers missen dubbels in de tweede leg maar Jennings trekt weer aan het langste eind en komt op 2-0. Jennings mist tops voor de set en Scotty 2 Hotty gooit wel weer een dubbel en komt op 2-1 en begint de derde leg met 180 en 140 en via dubbel 4 forceert hij een beslissende leg in de zesde set. Via dubbel 10 is het Jennings die de set alsnog weet te pakken en komt terug tot 4-2.

Jennings mist bullseye voor een finish van 130 en Waites profiteert hiervan met 36 voor een voorsprong in de zevende set. Jennings mist twee kansen op 64 en via dubbel 18 komt Waites op 2-0 en mag wederom voor de wedstrijd gooien. Waites mist nog een matchdart op dubbel 18 voor 113 maar ook Jennings mist drie pijlen op dubbel 18. Scotty 2 Hotty mist niet opnieuw en wordt de vierde en laatste halve finalist waar hij het gaat opnemen tegen Richie George!

Foto: © tiptoppics.com
.

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws