Home WDF Hoofdnieuws Martin Adams voor de tweede keer wereldkampioen

Martin Adams voor de tweede keer wereldkampioen

MartinAdamsmetLakeside2010beker

Na Darryl Fitton (3-1), Tony West (4-2), titelverdediger Ted Hankey (5-4) en finalist van vorig jaar Tony O’shea (6-3) kon Dave Chisnall het niet waarmaken tegen de ervaren Martin Adams. Met 7-5 mocht Martin Adams zichzelf de wereldkampioen van 2010 noemen en naast de mooie beker een cheque van 100.000 pond in ontvangst nemen.

 

 

 

 

 

Dave Chisnall – Martin Adams 5-7 (2-3, 2-3, 1-3, 3-2, 3-2, 1-3, 3-2, 3-2, 0-3, 2-3, 3-1, 2-3)

Dave kwam goed uit de startblokken en gooide meteen 2 maal een 180 in de eerste leg om vervolgens met zijn 12de dart de leg te beeindigen. Met een 99 finish kon hij Adams breaken waarna hij zelf voor de set mocht gaan gooien. Martin wist goed terug te breaken en kwam zelfs langszij. Dave kreeg een aantal pijlen om de eerste set te pakken maar zag toch Martin met een dubbel 1 de voorsprong pakken.

Aangezien alle legs met de darts mee gingen kon Adams de voorsprong vergroten naar 2-0. Dave had nog kansen om op 2-1 in legs te komen maar kon deze niet verzilveren.

Met zijn derde 180 zette Dave de druk er volop in de leg van Adams. Hier kon Martin goed mee omgaan en werd de zevende leg op rij met de darts mee gewonnen. Doordat Chisnall nog steeds zijn dubbels aan het missen was, kon Martin de break forceren. Ook de laatste leg ging richting “Wolfie” waarmee er een 3-0 op het scorebord verscheen.

Met een 108 finish was dan eindelijk de break voor Dave binnen. Helaas voor Chisnall kon hij wederom de dubbel niet vinden waardoor hij Adams langszij liet komen. Het leek er even op dat Dave zijn hoogste finish (164) ging verbeteren maar er werd een single bull gevonden op een finish van 167. Na de gelijkmaker kon Dave via een 12-darter de achterstand verkleinen tot 3-1.

Door zijn vierde 180 was voor Dave de 2-0 voorsprong dichtbij. Maar door een 156 finish en een 10-dart leg was Martin alweer 1 leg verwijderd voor de 4-1. Toch wist Chisnall zich goed terug te knokken en alsnog de set op zijn naam te schrijven.

Helaas voor Dave kwam de cheque voor de hoogste finish op naam van Adams te staan aangezien Martin de eerste leg in de zesde set won met een 170-finish. Hierdoor was Chisnall duidelijk aangeslagen en kon hij maar moeilijk de triples vinden. Een knappe 101 finish bracht Martin in een gunstige positie aangezien de ervaren Engelsman daarmee nog maar 3 sets nodig had om zijn tweede kampioenschap binnen te slepen.

Na de pauze ging Adams rustig door met de hoge finishes en wist dan ook meteen een 101 finish neer te zetten. Net als vele voorgaande sets moest ook deze set in een vijfde leg beslist worden. Met een goede leg kon Dave dit afronden en de achterstand wederom verkleinen naar 1 set.

Ook de achtste set moest gaan over de vijf volle legs. Nadat de heren hun eigen legs behielden mocht Adams gaan aan leggen voor een 5-3 voorsprong. Dave nam het initiatief over en kreeg 1 pijl voor de gelijkmaker. Deze werd gemist maar ook Adams wist niet de dubbel te vinden met zijn laatste 2 darts. Hierdoor kreeg Chisnall wederom de kans. Dit keer was het wel raak en stond de stand weer helemaal gelijk.

Bij beide heren waren de zenuwen te zien wat ook leidde tot een aantal missers. Adams kwam hiermee het beste weg aangezien hij met 2-0 voor kwam te staan. Met een 119 finish was de buit helemaal binnen en was de eerste 3-0 van de partij een feit.

Nadat Adams bijna zijn tweede 170 finish op het bord zette, wist Dave een knappe 111 finish te maken voor de break. Ook de tweede leg ging op naam van Dave waarna Martin zich knap terug knokte tot 2-2. Dave was goed op weg om de stand weer op gelijke hoogte te brengen maar het was toch Adams die zich dichtbij het kampioenschap bracht. Met 6-4 op het scorebord was “Wolfie” dichtbij zijn tweede wereldtitel.

Net als de vorige set kon Chisnall wederom op een 2-0 voorsprong komen. Het werd nog even benauwd voor Dave toen Martin de break kon maken. Gelukkig voor de 29-jarige darter kon hij zijn hoofd koel houden en weer een stapje dichterbij zijn tegenstander komen.

Met een 12-darter was de break alweer snel gemaakt en mocht “Chizzy” weer gaan gooien voor een 2-0 voorsprong. Na wat gejuich en geschreeuw vanuit het publiek was Dave wat afgeleid en kon hij de dubbel niet vinden. Hier maakte Adams dankbaar gebruik van en brak direct terug. Martin wist zijn leg te behouden waardoor hij 1 leg verwijderd was voor de winst. Alle druk lag op de schouders van Dave maar hij wist knap zijn eigen leg te behouden. Na 12 darts wist Adams zichzelf neer te zetten op dubbel 20. Na drie gemiste matchdarts gaf hij Chisnall nog een kans op 126. Deze werd niet benut en kon Martin met de vierde matchdart zijn tweede kampioenschap binnen halen.