Lakeside World Championship semi : Bradly Roes bereikt de finale WDF Hoofdnieuws
WDF Hoofdnieuws

Lakeside World Championship semi : Bradly Roes bereikt de finale

Lakeside World Championship semi : Bradly Roes bereikt de finale

Zaterdagmiddag werden twee Jeugd WK halve finales gespeeld op de Lakeside 2022. Een Nederlander is nog in de race, namelijk Bradly Roes. De 17-jarige JDC wereldkampioen naam het op tegen de Duitser Luis Liptow die met 0-2 werd verslagen. Roes zal in de finale om de titel strijden tegen Charlie Large die in de eerste semi met 2-1 won van Leighton Bennett.

Ook bij de dames stond er een semi op het programma en wel tussen Rhian O’Sullivan en Kirsty Hutchinson. Laatstgenoemde wist nipt (3-2) te winnen en zij zal het in de finale opnemen tegen Beau Greaves die met een whitewash (3-0) won van Lorraine Winstanley.

De jongens spelen over best of 3 sets cq first to 2 sets. De dames spelen over best of 9 sets cq first to 5 sets. De sets gaan over best of 5 legs cq first to 3 legs.

De Lakeside is te volgen via diverse streams. Zie dit uitzendschema met livestreams

Halve finales jongens en dames

Jongens
Charlie Large 2-1 Leighton Bennett (3-2) (0-3) (3-2)

Bradly Roes 2-0 Luis Liptow (3-1) (3-1)
In de openingsleg werd de Nederlander gebroken maar hij brak daarna meteen terug met zijn 32 finish. Met finishes van 40 en 54 is set 1 een prooi voor Roes. In set 2 komt Liptow op voorsprong middels d2. Na gemiste dubbels kan Roes terugkomen en gelijkmaken met zijn 8 finish. Hierna gunt hij zijn opponent geen leg meer. Roes is de tweede finalist.

Dames
Rhian O’Sullivan 2-3 Kirsty Hutchinson (2-3), (2-3), (3-1), (3-1), (2-3)

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws