Home WDF Hoofdnieuws De Vreede, Vandenbogaerde, Noijens en Roes naar de Lakeside

De Vreede, Vandenbogaerde, Noijens en Roes naar de Lakeside

2020-1-31 Dutch Open Darts 2020 vrijdag 2020 Ryan de Vreede en Colin Roelofs

Vandaag is er in De Bonte Wever in Assen gestreden om 6 tickets voor de Lakeside. Hierbij streden 239 heren, 27 dames, 26 junioren en 9 meisjes om de felbegeerde tickets. Er lagen 2 tickets klaar voor de heren, 1 voor de dames, 2 voor de junioren en 1 voor de meisjes.

Vanuit het heren toernooi wist de Belg Mario Vandenbogaerde en de Nederlander Ryan de Vreede zich te plaatsen. Beide moesten de halve finale winnen, De Vreede versloeg Danny Jansen in de beslissende leg en Vandenbogaerde wist landgenoot Kenny Neyens met 6-2 te verslaan. Justin van Tergouw greep net naast de halve finale, Van Tergouw verloor de beslissende leg van de Vreede. Ook Jeffrey Bekema Fabian Roosenbrand en Alexander Merkx grepen naast de halve finale. Good old Co Stompe verloor de tweede ronde van kwartfinalist Alexander Merkx.

Bij de dames greep Vanessa Zuidema net naast het ticket, Zuidema moest haar meerdere erkennen in Marjolein Noijens die de beslissende leg won. (5-4) Priscilla Steenbergen verloor in de halve finale van Zuidema. Noa-Lynn van Leuven en Nathalie van Marm verloren beide bij de laatste acht.

Bij de junioren gingen de startbewijzen naar een Duitser en een Nederlander, de Duitser Luis Liptow won met 5-3 va Bram van Dijk voor het ticket en Bradly Roes won van Tinus van Tiel met 5-4. Youri Dirks, Massimo Balsamo en Jeramey Verwey verloren bij de laatste acht in Assen. 

Bij de meisjes geen Nederlands succes, Kelly Megens en Roos van der Velde verloren beide de halve finales waardoor we een Duitse finale zagen die gewonnen is door Wibke Riemann, ze won met 4-0 van haar landgenote Marlene Klupsch.

Alle uitslagen hieronder:
Kwalificatietoernooi Nederland

Live scorecenter

Kwalificatietoernooi Engeland
Live scorecenter

Live updates: