Lakeside WK: Veenstra via 10-darter naar halve finale WDF Hoofdnieuws
WDF Hoofdnieuws

Lakeside WK: Veenstra via 10-darter naar halve finale

Lakeside WK: Veenstra via 10-darter naar halve finale

Vrijdagavond stonden alweer de kwartfinales van Lakeside op het programma. Deze avond zagen we een aantal bekende spelers aan het werk. De avond begon met een wedstrijd tussen Winstanley en Kewish. De tweede wedstrijd van de avond leverde vuurwerk op. De mannen in vorm, Veenstra en Raman namen het tegen elkaar op. Ook Aileen de Graaf speelde vandaag, de Nederlandse trad aab in de derde wedstrijd van de avond tegen Beau Greaves. De avond werd afgesloten door Menzies en Hurrell.

Hier zijn de verslagen per wedstrijd te vinden

Speelschema WDF Lakeside vrijdagavond:
Lorraine Winstanley - Tori Kewish
Richard Veenstra - Brian Raman
Cameron Menzies - James Hurrell
Aileen de Graaf - Beau Greaves

Lorraine Winstanley (64.95) 2-1 Tori Kewish (62.80) (3-2, 1-3, 3-0)
In een matige wedstrijd ging het erg gelijkop tussen beide dames. In de eerste set werd het 3-2 in het voordeel van Winstanley. De set hierna ging met 1-3 naar Kewish. Uiteindelijk bleek Winstanley in de laatste set veel te sterk voor Kewish. Door deze set te winnen pakte zij de overwinning.

Richard Veenstra (94.83) - Brian Raman (89.10) (3-2, 3-0, 1-3, 2-3, 3-2, 3-2
In de eerste set van de wedstrijd lieten beide heren direct zien dat het een spannende wedstrijd zou worden. Een goed gooiende Veenstra miste een paar dubbels in de laatste leg, maar ook Raman miste en hierdoor ging de eerste set naar Veenstra. De tweede set begon voor Raman erg goed, hij stond na zes pijlen op 141 en won de leg uiteindelijk via dubbel acht. De tweede leg was voor Veenstra en hierdoor ging alles nog steeds met de darts mee. De eerste break van de wedstrijd werd gezet door Veenstra die daarmee op 2-1 voor kwam in de tweede set. Met een erg sterke laatste leg pakte Veenstra de 2-0 voorspong in sets.

In de derde set begon Raman wat beter te gooien en hierdoor maakte hij het Veenstra lastig. Raman kwam met 2-1 voor in deze set en in de laatste leg gaf Veenstra niet thuis. Hierdoor won Raman de set en maakte hij 2-1 in sets. Ook in de eerste leg van de vierde set pakte Raman dit niveau weer en won hij deze leg. Hij kwam ook op 2-0 voor, maar Veenstra wist Raman te breaken en zo terug te komen tot 2-1 in legs. Nadat de Nederlander zijn eigen leg ook won, werd het 2-2 in legs. Doordat Veenstra in de laatste leg twee keer dubbel 18 miste, kreeg Raman de kans en die pakte hij dan ook; 2-2.

Het was een wedstrijd die erg op en neer ging en bij een 2-2 stand in sets, begon Veenstra goed door snel met 2-0 voor te komen in de vijfde set. Raman kwam nog tot 2-2 maar in de beslissende leg was Veenstra te sterk. De zesde set van de wedstrijd was er eentje om in te lijsten voor Veenstra. Het stond 2-2 en Veenstra mocht aanleggen voor de wedstrijd. In deze belangrijke leg gooide Veenstra geweldig en miste een 9-darter op de dubbel. Uiteindelijk won hij de leg in tien darts en daarmee de wedstrijd. (Beelden)

Beau Greaves 2-0 Aileen de Graaf (3-1, 3-0)
De Graaf gooide zeker geen slechte wedstrijd tegen Greaves. Zeker in vergelijking met de andere wedstrijden bij Lakeside vrouwen, lag het niveau erg hoog. Echter was Greaves vanavond toch in een te goede vorm waardoor De Graaf alleen de eerste leg wist te winnen. De 18-jarige Greaves ging overtuigend naar de volgende ronde.

Cameron Menzies 4-0 James Hurrell (3-2, 3-0, 3-0, 3-2)
Menzies gooide ijzersterk tegen Hurrell. De Schot wist de eerste set met 3-2 te winnen en zette daarmee de toon voor de rest van het duel. De twee daaropvolgende sets won hij overtuigend met 3-0. Hierdoor kreeg Menzies het niet echt meer moeilijk en leek hij de wedstrijd rustig uit te kunnen gooien. In de laatste set zette Hurrell wat meer aan en werd het uiteindelijk een beslissende leg. Deze leg werd gewonnen door Menzies en daarmee won hij ook de wedstrijd. Menzies reageerde zoals we hem kennen, erg emotioneel en mag zich melden in de halve finale.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws