Lakeside dag 1: Telnekes sneuvelt, Whitehead wint thriller, Suzuki zorgt voor verrassing en schakelt Ashton uit WDF Hoofdnieuws
WDF Hoofdnieuws

Lakeside dag 1: Telnekes sneuvelt, Whitehead wint thriller, Suzuki zorgt voor verrassing en schakelt Ashton uit

Lakeside dag 1: Telnekes sneuvelt, Whitehead wint thriller, Suzuki zorgt voor verrassing en schakelt Ashton uit

Het ene Wereldkampioenschap is tot een einde gekomen en het andere begint alweer. Het BDO Wereldkampioenschap, oftewel de Lakeside, gaat vandaag van start. Een week lang darts op topniveau live te volgen bij dartfreakz. Eurosport zal de middagsessie niet uitzenden op het open kanaal en daarom verwijzen we je graag door naar onderstaande livestream zodat je niets van het toernooi hoeft te missen.

Lakeside dag 1: Telnekes sneuvelt, Whitehead wint thriller, Suzuki zorgt voor verrassing en schakelt Ashton uit

De 42 editie van de Lakesdie trapt vandaag af met een kraker tussen Mark McGeeney en de Nederlander Derk Telnekes. Vervolgens komt Nigel Heydon in actie tegen Jim Widmayer in de voorronde. Daaropvolgend komt de eerste dameswedstrijd van Lakeside 2019; Lisa Ashton neemt het op tegen Mikuru Suzuki, een toptalent uit Japan. De middag wordt afgesloten door Martin Phillips en Conan Whitehead.

Hieronder vind u het live verslag van middagsessie van dag 1.

Mark McGeeney (87,72) 3 - 1 Derk Telnekes (85,14)

3-2, 1-3, 3-2, 3-1

De Engelsman mocht de partij aftrappen tegen de man uit Deventer. Via een prachtige 145-finish op dubbel 14 van Derk Telnekes wist hij direct een break te plaatsen in de eerste set. Met zijn laatste pijl in de hand wist McGeeney weer terug te breaken en had daarmee het voordeel weer in eigen handen. De Engelsman wist zijn eigen leg te houden via dubbel 16 voor de 2-1. Met een 50-finish wist de Nederlander direct al een beslissende leg uit de eerste set te halen. Doordat McGeeney drie darts op de dubbel miste, mocht Telnekes terug komen maar die miste er ook drie, waardoor McGeeney toch nog de set won.

De tweede set mocht begonnen worden door Derk Telnekes. Telnekes wist zijn eigen leg te houden via dubbel 18. De tweede leg ging ook met de darts mee en dus kwam McGeeney via dubbel 13 op 1-1. Met een 119-finish op tops wist Telnekes de derde leg van de set te houden en op 2-1 te komen. Telnekes wist dubbel 9 te vinden en pakte daarmee de set met 3-1.

Set drie mocht weer begonnen worden door Gladiator. In de eerste leg wisten beide heren hun eerste maximale 180-score te gooien, waarna McGeeney de eerste leg won via dubbel 6. Via dubbel 10 wist ook Telnekes zijn eigen leg te houden. Doordat McGeeney 68 niet uitgooide in zijn eigen leg, pakte Telnekes zijn kans via dubbel 10 voor de break en de voorsprong in de set. McGeeney brak direct weer terug via tops en maakte dus 2-2. Via tops wist McGeeney de set alsnog te pakken met 3-2.

De vierde set was weer de set van Telnekes en de Nederlander moest deze set houden om nog te blijven leven in deze partij. McGeeney miste breakdansen, maar Telnekes miste ook darts, waarna McGeeney de break toch nog pakte. Met zijn laatste pijl in de hand wist de nummer 1 geplaatste McGeeney de eigen leg te houden via dubbel 2 en kwam daarmee op matchpoint. Telnekes wist de partij nog iets langer te laten duren door dubbel 16 te gooien. Telnekes wist de partij niet nog langer te laten duren, want het was McGeeney die de partij wist te winnen.

Jim Widmayer (86,23) 2 - 3 Nigel Heydon (88,59)

3-2, 3-0, 0-3, 0-3, 0-3

Nigel Heydon had de bull gewonnen en mocht de partij dus beginnen en hij wist af te trappen met een 180. De leg werd ook gewonnen door de Engelsman via dubbel 10. De Amerikaan wist via dubbel 7 de stand weer gelijk te trekken. Met een 56-finish wist Heydon wederom een leg met de darts mee te gooien en op 2-1 te komen. Via dubbel 9 wist Widmayer er 2-2 van te maken. Via een break op dubbel 3 wist Jim Widmayer de set af te pakken van Nigel Heydon.

De tweede set mocht Widmayer beginnen en had het voordeel van de wedstrijd dus n stevig in handen. Captain American wist zijn eigen leg te houden en kwam daarmee op 1-0 in zijn eigen tweede set. Met een break via de dubbel 2 wist de Amerikaan al op 2-0 te komen. Via een 72-finish in twee darts wist Widmayer de tweede set met 3-0 te winnen.

Nigel Heydon mocht de derde set beginnen en wist de eerste leg te houden. De tweede leg ging via een break naar The Undertaker en kwam daarmee op een 2-0 voorsprong in zijn set. Via tops wist Heydon zijn eigen set ook met 3-0 te winnen.

De vierde set was de set van Jim Widmayer die hem de winst moest gaan brengen. Heydon wist via een finish van 120 de eerste leg af te pakken via een break. Via tops wist Heydon de eigen leg te houden en er 2-0 van te maken. Met een 56-finish wist Nigel Heydon ook de vierde set van de partij te pakken, waarmee hij op 2-2 in sets kwam.

De vijfde en beslissende set mocht worden door Nigel Heydon. De eerste leg van deze beslissende set die met twee Legs verschil moet worden begonnen, werd een prooi voor Nigel Heydon die goed uit de onderbreking kwam. Heydon wist vervolgens een break te plaatsen door 4 uit te gooien en kwam daarmee op matchpoint. Door een goede derde leg, waarin Heydon een 180 en een 140 gooide, wist hij de winst naar zich toe te trekken.

Lisa Ashton (75,81) 0 - 2 Mikuru Suzuki (79,83)

2-3, 2-3

De eerste dameswedstrijd van dit jaar bij de Lakeside 2019 mocht begonnen worden door de Japanse Suzuki. De eerste leg ging met de darts mee en ging in 17 darts via een 60-finish naar Suzuki. Ashton miste erg veel dubbels in de tweede leg om haar eigen leg te houden, waar Suzuki van profiteerde via dubbel 5 en 2-0 voor kwam. Na negen gemiste pijlen op de dubbel van Ashton, wist ze de 10e in dubbel 5 te gooien voor een re-break. Via dubbel 3 wist Ashton een 18-darter te gooien voor de 2-2 stand in Legs in de eerste set. Met een 18-darter wist Suzuki de set alsnog te pakken via dubbel 16.

De tweede set mocht begonnen worden door Ashton en moest gehouden worden door de Engelse als ze haar Lakeside win wil doorzetten. Suzuki wist te profiteren van drie missers op de dubbel van Ashton en brak naar 1-0 in de set die haar de winst al kon gaan brengen. Ashton brak wel direct weer terug via dubbel 8 en toonde dus even haar winnersmentaliteit, waardoor ze het voordeel in de set weer terug had. Via een knappe 101-finish op dubbel 12 wist Ashton haar eigen leg te houden en op 2-1 in haar eigen set te komen. Via tops wist Suzuki er 2-2 van te maken en dus kwam er weer een beslissende leg aan te pas. Ashton begon de vijfde leg goed met een 180, maar doordat Suzuki goed bijbleef hield ze de druk op Ashton. Ashton miste drie darts voor de set, waardoor Suzuki dubbel 10 gooide om de regerend Wereldkampioene naar huis te sturen.

Martin Phillips (82,23) 2 - 3 Conan Whitehead (83,34)

1-3, 3-1, 3-2, 1-3, 3-5

De legende uit Wales mocht de laatste partij van de middag beginnen, maar verloor de eerste leg doordat Whitehead een 15-darter gooide, waarin nog een 180. Doordat Whitehead zijn eigen leg niet wist te houden, maakte Phillips via tops 1-1. Met een 106-finish op dubbel 9 wist Conan Whitehead de derde break op rij te plaatsen. Via een 13-darter op dubbel 18 wist Whitehead de eerste set te pakken met 3-1.

Set twee was de set van Conan Whitehead, maar Phillips wist de vierde break van de partij te plaatsen via een 52-finish en daarmee op 1-0 in legs te komen in de set van zijn tegenstander. Via dubbel 16 hield de ervaren Welshman zijn eigen leg en kwam daarmee op 2-0 in de tweede set. Phillips miste een aantal pijlen op de dubbel in de derde leg, waar Whitehead van profiteerde via tops en terug kwam tot 1-2. Doordat Phillips dubbel 5 gooide in leg vier, pakte hij alsnog de set.

De derde set mocht begonnen worden door Martin Phillips, maar zoals in deze partij al vele malen eerder was voorgekomen, vond er een break plaats via een 96-finish in 15-darts. Met een 68-finish wist Whitehead ook de tweede leg te pakken. Phillips gooide tops voor de 1-2, ondanks dat Whitehead een pijl voor de set had gehad vanaf 144. Whitehead miste een leg later wederom twee eetdarts, waarna Phillips zichzelf wist te redden met een finish van 51 op dubbel 16 en sleepte er dus nog een beslissende leg uit. In die laatste leg miste Whitehead zijn vierde eetdart voor een 2-1 voorsprong, waarna Phillips 60 uitgooide en hij wel de 2-1 voorsprong in sets pakte.

Conan Whitehead mocht de vierde set beginnen en wist met wat geluk terug te komen voor dubbel 18 en gooide die ook, waardoor hij op 1-0 kwam. Via een 96-finish wist ook Martin Phillips zijn eigen leg te houden en op 1-1 te komen. Whitehead wist zijn eigen leg te houden via dubbel 4 en dus gingen alle Legs in deze set tot nu toe met de darts mee. Doordat Whitehead de vierde leg van de set afpakte van Phillips, wist hij er laatste set uit te slepen.

Die laatste set was de set van Whitehead en hij had dus het voordeel in de partij terug, maar er moet nu met twee legs verschil gewonnen worden in deze beslissende set. De eerste leg ging in 15 darts met de darts mee naar Whitehead via een 80-finish op dubbel 10. In de tweede leg miste Whitehead een aantal dubbels om op matchpoint te komen, waarna Phillips via dubbel 10 1-1 in legs maakte. Met een 100-finish op dubbel 19 wist Phillips een belangrijke break te plaatsen, want hiermee kwam hij op matchpoint in plaats van Whitehead wat meer in de lijn der verwachtingen lag. Whitehead wist via een finish van 61 er wel 2-2 van te maken, waardoor er nu een verlengen kwam die moest worden gewonnen door twee Legs verschil. Doordat Phillips zich op dubbel 18 had geparkeerd, stond er veel druk op de 120-finish van Whitehead, maar de Engelsman wist die 120 wel uit te gooien voor een break. Doordat Whitehead zes matchdarts miste in de zesde leg, profiteerde Phillips daar van en maakte er 3-3 van in de beslissende set. Whitehead wist in de zevende leg wederom een break te plaatsen via dubbel 20 en kwam daarmee nogmaals op matchpoint. Phillips miste een 120-finish op tops om in leven te leven, waarna Whitehead de winst nu dan uiteindelijk wel pakte via dubbel 16 om de wedstrijd met 3-2 in sets te winnen.

Door: Marcel Bus

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws