Home WDF Hoofdnieuws Winmau World Masters “3 Nederlanders door naar morgen”

Winmau World Masters “3 Nederlanders door naar morgen”

Winmau_World_Masters_foto_7

Rick Hofstra heeft zich geplaatst voor de podiumwedstrijden van morgen door zich te voegen bij de laatste 16. Hierin zal hij aantreden tegen de Amerikaanse Jim Widmayer. Ook Christian Kist heeft zich verzekerd van een plek bij de laatste 16 en hem zien we morgen op het podium terug tegen de Ier Radek Szagansk. Hofstra versloeg bij de laatste 32 Fabian Roosenbrand met 3-0 en ook Christian Kist moest in zijn laatste partij van vandaag tegen een landgenoot. Bij de laatste 32 werd Jan Dekker in een sensationele pot verslagen met 3-2 in sets. De volledig bijgewerkte sheet van de heren is hier te bekijken.

Er zullen morgen op het podium geen Nederlandse dames verschijnen tijdens de Winmau World Masters. Karin Krappen heeft namens Nederland de beste prestatie neergezet met een plaats bij de laatste 16 waarbij ze met 2-4 verloor van Dee Bateman uit Engeland. Rilana Erades en Sharon Prins kwamen tot de laatste 32 waarbij Erades met 1-4 verloor van Amanda Mallet en Prins kende dezelfde cijfers tegen Lorraine Farlam. Tamara Schuur ging even daarvoor onderuit tegen de Japanse Mayumi Ouchi bij de laatste 64. Een ronde eerder was het toernooi helaas over voor Floortje van Zanten en voor Aileen de Graaf. De volledig bijgewerkte sheet van de dames is hier te bekijken.

Bij de jongens heeft Jimmy Hendriks zich geplaatst voor de finale welke morgenmiddag op het podium gespeeld zal worden. Hierin zal Jake Jones zijn tegenstander zijn evenals tijdens de finale van het EK Jeugd onlangs in Schotland. Toen was de Nederlander de sterkste en werd hij Europees Kampioen en bij wederom winst op Jones morgen mag hij zich ook Winmau World Masters kampioen noemen. Op weg naar de finale won Hendriks in de halve finale met 4-1 van Mike Zuydwijk die hiermee de op één na beste Nederlander werd bij de jongens. Bij de laatste 16 ging Jeffrey de Zwaan onderuit en Sven Groen, Jimmy van Schie, John de Kruijff, Lars Fransen en Tim van den Hoek verloren eerder in het toernooi. De volledig bijgewerkte sheet van de jongens is hier te bekijken.

Bij de meisjes hebben Emily Davidson uit Schotland en Alannah Waters uit Wales zich geplaatst voor de finale welke morgen zal worden gespeeld. Namens Nederland wist Joyce Schuurmans de kwartfinales te bereiken waarin ze met 0-4 verloor van haar Belgische naamgenote Joyce Janssens. Sharon Jansen wist de laatste 16 te bereiken en bij de laatste 32 gingen namens Nederland Kaylee de Priester, Annet van Elten en Marilou Daamen onderuit. Voor Angelique Maarse was een plaats bij de laatste 32 het eindstation. De volledig bijgewerkte sheet van de meisjes is hier te bekijken

Foto’s Winmau dinsdag en woensdag (26)  –  Foto’s Winmau donderdag (31)

Uitslagen heren  –  Uitslagen dames  –  Uitslagen jongens  –  Uitslagen meisjes