Geert de Vos en Deta Hedman winnen Open Duitsland 2012 WDF Hoofdnieuws
WDF Hoofdnieuws

Geert de Vos en Deta Hedman winnen Open Duitsland 2012

Geert de Vos en Deta Hedman zijn de winnaars geworden van het single toernooi Open Duitsland 2012. Hedman won in de finale met 2-0 van Lorraine Farlam en Geert de Vos won de herenfinale met 3-2 van Alan Norris.

Vandaag was Dartfreakz.nl aanwezig in Bochem om live verslag te brengen van het Bull’s German Open. Vorig jaar wist Benito van de Pas voor een sensatie te zorgen door het toernooi op zijn naam te schrijven waarbij hij achtereenvolgens Robbie Green, Ted Hankey, Jan Dekker en Tony O´Shea versloeg. Vandaag zal Van de Pas, evenals een grote groep andere Nederlanders, wederom een gooi gaan doen naar de titel.

In totaal deden er 1.142 deelnemers mee aan de singletoernooien waarvan het heren- en damestoernooi op zaterdag werd gespeeld gevolgd door de twee jeugdtoernooien die zondag plaatsvinden. Verder zullen er op zondag nog 260 herenkoppels en 59 dameskoppels in actie komen.

De foto's van vandaag vind je in dit fotoalbum. Een uitgebreid verslag van de podium wedstrijden onder de uitslagen.

Herentoernooi

Damestoernooi
..

Halve finale b.o. 3 sets

Gary Thompson vs Alan Norris:
Beide heren zijn aan elkaar gewaagd in de eerste halve finale van de avond, maar Norris staat als eerste op een finish van 85 en laat dubbel 10 staan. Thompson kan alleen maar volgen, maar krijgt toch kansen omdat Norris zijn dubbels niet raakt. Norris komt alsnog 1-0 voor. De eerste 180 komt van de hand van Thompson, maar Norris volgt goed met 180. Op 41 naakt Thompson de gelijkmaker tot 1-1. Norris komt in de 3e leg als eerste op een finish van 160, maar hij mist en Thompson knalt er een 136 finish in voor de eerste set en maakt er 1-0 van. Norris laat op zijn beurt een 114 finish liggen voor de 1e leg en laat dubbel 16 staan. Via die dubbel maakt Norris er toch 1-0 van in de 2e set. Norris loopt via 25 ook nog uit naar 2-0 en pakt de 2e set tot 1-1. Beide mannen krijgen de kans op de dubbel, maar beide heren komen uit op dubbel 5 en Norris weet die dubbel na een paar beurten als 1e te verzilveren voor 1-0 in de 3e set. Norris loopt in de 2e leg ruim uit op Thompson en wint uiteindelijk met een finish van 96 met 2-1 in sets van Gary Thompson.

Geert de Vos vs Scott Mitchell:
De Vos mag het als eerste proberen vanaf 170 met Mitchell op 133. De Belg mist maar Mitchell straft het niet af en laat tops staan. De Belg mist weer , maar Mitchell maakt het ook in de 2e beurt niet af en De Vos pakt de 1e leg in de 1e set. Op dubbel 18 pakt Mitchell de 2e leg in de 1e set en hij maakt er weer 1-1 van. Mitchell haalt met een finish van 71 de 1e set binnen voor 1-0. Op tops haalt Mitchell ook de 1e leg van de 2e set binnen. Met een 180 score laat Mitchell 41 staan, maar hij mist de eerste beurt met De Vos op 44. De Belg laat zijn kans liggen, maar komt terug voor dubbel 10 omdat Mitchell het laat liggen op zijn dubbels. De Belg bijt door en komt in de 2e set terug tot 1-1. Beide heren kunnen het niet afmaken in de beslissende set, maar De Vos is de zenuwen het best de baas en de Belg maakt er 1-1 in sets van. Mitchell wint de bull en mag de beslissende set beginnen. De Vos krijgt op zijn beurt de beste kansen in de openingsleg van de beslissende set, maar hij mist en Mitchell kan het wel afmaken voor 1-0 in de 3e set. Beide mannen gaan al snel weer gelijk op en het komt op de laatste kracht aan. Mitchell mist 60 voor de set en De Vos legt aan voor dubbel 16. De eerste pijl is meteen raak voor de Belg en alles komt nu aan op de allesbeslissende leg voor de finale. Mitchell verspeelt zijn kansen op de finale en De Vos legt aan voor 77 en wint de leg en daarmee de wedstrijd. Geert de Vos speelt de finale tegen Alan Norris.

Finale German Open 2012 dames:

Hedman vs Farlam:
Hedman haalt de 1e leg binnen via 1 en dubbel 4 en maakt er 1-0 van. Hedman haalt ook de volgende leg en daarmee de set binnen op 48 voor een 1-0 voorsprong in sets. De 1e leg van de 2e set is op tops ook een prooi voor Hedman en daarmee lijkt deze finale haar kant op te gaan. Hedman zet haar volgende leg weg op tops, maar Farlam krijgt de eerste kans vanaf 78 en mist. Hedman raakt weer geen doel en Farlam haalt via dubbel 12 de 2e leg van de 2e set binnen voor 1-1. Beide dames missen kansen in de beslissende leg van de 2e set, maar Hedman herpakt zich en wint de beslissende leg en dus de finale met 2-0 van Farlam.

Finale German Open 2012 heren:

Vos_de_Geert_winnaarGermanOpen2012Alan Norris vs Geert de Vos:
Norris wint de openingsleg met een 14-darter en beide heren zijn meteen aan elkaar gewaagd. De Vos gaat met de 2e leg aan de haal en maakt hij er 1-1 van in de 1e set. Geert de Vos haalt ook de volgende leg binnen en gaat met 1-0 aan de leiding in sets. De Vos levert ook een prima begin van de 2e set en komt op 1-0. Norris weet daarna zijn eigen leg te behouden en komt terug tot 1-1 in de 2e set. Via dubbel haalt Norris de 2e set binnen en komt hij terug tot 1-1 in sets. De Vos breekt daarna Norris in het begin van de3e set en komt 1-0 voor, maar Norris maakt er vrij snel 1-1 van. Vanaf 56 pakt De Vos de volgende leg en staat het dan 2-1 in sets. De Engelsman komt daarna toch weer terug en haalt er een stand van 2-2 in sets uit. In de beslissende leg begint De Vos met 180 en Norris kan niet volgen. De stroom valt uit en daarna zal de finale na een vervanging en een flinke discussie hervat worden. Als de finale hervat is gaat de eerste leg van de beslissende set naar Geert de Vos. Beide mannen missen wat kansen in de 2e leg, maar Norris herpakt zich als eerste en komt terug tot 1-1. In de 3e leg staat De Vos op een flinke achterstand, maar de Belg komt dichterbij omdat Norris moeite heeft om het af te maken. De Vos maakt er uiteindelijk gebruik van en komt via 42 weer op een voorsprong van 2-1 in de beslissende set. Met een mooie finish van 127 wint Geert de finale dan toch met 3-2 in sets van Alan Norris.