Home WDF Hoofdnieuws Naast SunParks ook Open Tsjechië dit weekend op BDO-programma

Naast SunParks ook Open Tsjechië dit weekend op BDO-programma

tsjechie_2

Vele Nederlandse darters reizen dit weekend af naar Praag om daar deel te nemen aan het populaire Open Tsjechië. Er zal gestreden gaan worden om een prijzenpot van rond de €8.000,- en daarnaast is er een speciale geldprijs voor de eerste 9-darter op het podium. Voor meer informatie over de locatie, het speelschema, live scores of de deelnemerslijst klik klik hier.

Rick Hofstra was afgelopen jaar de beste Nederlander in Tsjechië maar verloor van de Deen Vladimir Andersen met 4-2. De finale ging tussen de Engelsmannen Gary Robson en Scott Waites. Met maar liefst 6-1 wist Scotty 2 Hotty de titel Open Tsjechië 2013 naar zich toe te trekken. De 2012 editie werd ook gewonnen door Scott Waites. Toen was hij met een gemiddelde van 103 te sterk voor Martin Atkins.

Bij de dames wist de Noord-Hollandse Aileen de Graaf in 2013 de finale te bereiken waarin ze uitkomt tegen Deta Hedman. Met 5-3 is de ‘black destroyer’ te sterk voor de Nederlandse. In 2012 kwamen Tamara Schuur en Aileen de Graaf tot de halve finales waar ze verloren van Deta Hedman en Rachel Brooks. Het was de Engelse Brooks die Hedman in de finale wist te verslaan met 5-3.

NDB Darts