Home WDF Hoofdnieuws NDB maakt Oranjeteam voor Six Nations 2022 in Schotland bekend

NDB maakt Oranjeteam voor Six Nations 2022 in Schotland bekend

De Six Nations Cup 2022 van 17 t/m 19 juni aanstaande in Schotland zal doorgaan. Na de coronapandemie is dit het eerste evenement, na ruim twee jaar, voor de senioren van het Nederlands Team.

De Nederlandse Darts Bond heeft het Oranjeteam bekendgemaakt dat mag afreizen naar Schotland voor dit toernooi.

Damesteam:
Het damesteam zal bestaan uit Anca Zijlstra, Priscilla Steenbergen en Lerena Rietbergen. Een mooie mix van ervaring en jong talent! Anca staat momenteel gedeeld derde op de NDB ranking, bekleed momenteel de vierde plek op de WDF ranking en beschikt over veel ervaring als Nederlands teamspeler. Priscilla Steenbergen speelde afgelopen maand een fantastisch WDF WK op de Lakeside en staat op de NDB ranking op dit moment ook derde. Daarnaast is zij na Anca en Aileen de beste Nederlandse dames op de WDF ranking. Lerena Rietbergen behaalde de afgelopen maanden diverse aansprekende resultaten op nationale en internationale toernooien. Daarnaast stroomt Lerena door vanuit de jeugdselectie naar de dames!

Natuurlijk heeft de technische staf ook gesproken met o.a. Aileen de Graaf en Noa-Lynn van Leuven. Echter heeft Aileen reeds eerder aangegeven dat ze het op dit moment qua tijd niet meer gecombineerd krijgt met haar priv├ęsituaties. Noay-Lynn is een nieuwe speelster aan het front en dit jaar doet ze voor het eerst mee aan de NDB Ranking. Op de eerste drie NDB Rankings presteerde ze goed, maar Noa-Lynn heeft nog geen enkele internationale ervaring opgedaan, waardoor de Six Nations Cup voor nu nog te vroeg komt.

Herenteam:
Bij de heren komen de volgende vijf spelers in actie: Kristaan de Boer, Patrick van den Boogaard, Owen Roelofs, Danny van Trijp en Wesley Plaisier. Kristiaan de Boer en Patrick van den Bogaard spelen een uitstekend NDB rankingseizoen, waarin zij momenteel 2e en 3e staan. Ook de nummer vijf van de NDB ranking, Owen Roelofs, is geselecteerd voor het Nederlands team. Owen is een bekend gezicht en heeft in het verleden veel ervaring opgedaan in de jeugdselectie en presteert de laatste maanden erg goed op diverse internationale toernooien. De vierde speler in het team is Danny van Trijp. Danny miste wegens persoonlijke omstandigheden helaas de 2e NDB ranking, maar presteerde op de overige Rankings prima. Daarnaast behaalde Danny de afgelopen maanden diverse aansprekende internationale resultaten en staat hij 3e op de Challenge Tour. De vijfde en laatste spelers is Wesley Plaiser. Op de NDB Ranking behaalde Wesley wisselende resultaten, maar op alle internationale toernooien presteert Wesley al maanden uitmuntend.

Natuurlijk hebben we ook gesproken met de huidige nummer 1 van de NDB Ranking Ivo Leeksma, echter heeft Ivo zelf besloten dat de stap naar het Nederlands team op dit moment nog te vroeg komt voor hem. Jelle Klaasen, nummer 3 op de NDB ranking, en Richard Veenstra, beste Nederlander op WDF ranking, bedanken op dit moment voor het Six Nations team. Beide heren geven aan in de toekomst nog open staan voor een terugkeer in het Nederlands team.

Voor het volledig artikel verwijzen we je graag naar deze pagina van de NDB-site.