Ook Joey ten Berge opgenomen in Nederlands team World Cup 2011 WDF Hoofdnieuws
WDF Hoofdnieuws

Ook Joey ten Berge opgenomen in Nederlands team World Cup 2011

Ook Joey ten Berge opgenomen in Nederlands team World Cup 2011

Naast Jan Dekker is ook Joey ten Berge opgenomen in het Nederlands team dat van 20 tot 24 september zal deelnemen aan de World Cup in Ierland. Dat heeft de Technische Staf van de Nederlandse Darts Bond deze week besloten. Joey ten Berge had in eerste instantie deel moeten nemen aan de selectiewedstrijden, maar heeft aangegeven niet beschikbaar te zijn vanwege zijn bruiloft en huwelijksreis. Na deze berichtgeving is de Technische Staf in spoedberaad gegaan om de ontstane situatie te bespreken.

De Technische Staf vindt de reden van afzegging vanzelfsprekend plausibel en heeft zichzelf de vraag gesteld of het wenselijk is om Joey uit te sluiten van WK deelname. Allereerst is men tot de conclusie gekomen dat de selectiewedstrijden niet gecancelled konden worden. Vervolgens is de staf kritisch gaan kijken naar de resultaten van Joey de afgelopen periode, zowel tijdens NDB rankingtoernooien als wedstrijden namens het Nederlands Team. Als vicekampioen World Cup singles (verloor in 2009 WK finale van Tony O’Shea) en huidig Nederlands kampioen (Gesloten Nederlandse Kampioenschappen 2010) is de Technische Staf unaniem van mening dat Joey voldoende bewezen heeft om deel uit te maken van het Nederlands team tijdens de Worldcup 2011.

De overige herenselectiespelers gaan zodoende zondag 29 mei aanstaande alsnog met elkaar de strijd aan in Café/Restaurant de korenbeurs in Utrecht. Alle heren (waaronder ook degene de zich al hebben geplaatst) dienen op 29 mei deel te nemen aan de selectiewedstrijden waarna de overige namen zullen worden ingevuld. Meer informatie over deze selectiewedstrijden volgt spoedig via www.ndbdarts.nl.

Na de NDB in Leek zullen de twee dames die mogen deelnemen aan de WDF World Cup worden bekend gemaakt. De jeugdspelers zullen nog langer in spanning moeten wachten aangezien er na het EK Jeugd, dat van 7 tot 10 juli wordt gespeeld, pas wordt besloten welke jongen en welk meisje wordt toegevoegd aan het Nederlands team.
.

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws