Home WDF Hoofdnieuws Joppe Bakens en Anastasia Dobromyslova winnen Open Antwerpen

Joppe Bakens en Anastasia Dobromyslova winnen Open Antwerpen

dartfreakz-5018

Joppe Bakens heeft het Open Antwerpen 2012 op zijn naam geschreven door in de finale met 3-0 in sets te sterk te zijn voor landgenoot Willy van de Wiel. In de halve finale versloeg Bakens Remon Hurrebrink met 2-0 in sets en MariFlex-speler Van de Wiel wist op zijn beurt Steve Douglas met 2-1 in sets opzij te zetten. Er stond vandaag geen maat op Joppe Bakens die op rij overwinningen boekte op Patrick Kindermans, Tom Lambrechts, Gary Stafford, Nick Mees, Johnny Petermans, Jim Withers, Remon Hurrebrink en Willy van de Wiel. Voor alle uitslagen van het herentoernooi klik hier.

Anastasia Dobromyslova wist de titel bij de dames op te eisen door in de eindstrijd de Noorse Rachna David te verslaan met 2-0 in sets. Op weg naar de finale wist de Russische overwinningen te boeken op Carine Dessein, Charona de Laat, Sofie Lenoir, Kristie Struker, Irina Armstrong en Rachna David. Voor alle uitslagen van het damestoernooi klik hier.

Voor de foto’s van het Open Antwerpen 2012, klik hier en hier.


Heren halve finales:

Remon Hurrebrink- Joppe Bakens 0-2 (2-3)(2-3)
Een volledig Nederlandse eerste halve finale tussen Remon Hurrebrink en Joppe Bakens, de eerste set gaat naar Joppe Bakens die met de stand op 2-2 een maximale gooit en een mooie 110 finish voor de set. The Hurricane begint vervolgens goed aan de tweede set, goede scores en ene 101 finish brengen hem de eerste leg. De tweede leg die Bakens mag beginnen blijft bij Joppe Bakens, in de tweede leg weet Bakens Hurrebrink te breaken via dubbel 4 nadat the Hurricane dubbels mist. Bakens begint na de leg die hem de set en een plek in de finale kan opleveren. Na het missen van wedstrijdpijlen is het Hurrebrink die de leg afsnoept en aan de beslissende leg van deze set mag beginnen. Joppe Bakens trapt het gas volledig in en weet via tops zich met een gemiddelde van 27.93 te plaatsen voor de finale.

Steve Douglas – Willy van de Wiel 1-2 (3-2)(2-3)(2-3)
Free Willy is de derde Nederlander bij de beste vier heren in Antwerpen, hij neemt het op tegen the Game Steve Douglas. De Engelsman mag deze tweede finale beginnen, beide mannen behouden hun eigen legs tot aan de vierde leg waarin van de Wiel de kansen die hij krijgt niet benut en moet toekijken hoe de Engelsman met 1-3 de eerste set pakt. De Brabander mag de tweede set beginnen en komt via zijn eigen leg ook 1-0 voor. Douglas weet via tops zijn leg te behouden waarna hij via een maximale en een 141 score zijn neus voorbij van de Wiel steekt en via dubbel 20 een break zet. Van de Wiel gooit goede scores maar weet het niet af te maken wanneer Douglas mist weet Free Willy toch een break te zetten en op 2-2 te komen. Ook de vijfde leg gaat naar de Nederlander die met 2-3 de tweede set pakt.

Van_de_WielSteve Douglas begint de derde en beslissende set maar kan geen vuist maken tegen het geweld uit Brabant die met een 140 finish 0-1 voor komt. Douglas laat zich echter niet kennen en gooit een 130 finish om een break terug te zetten. Met van de Wiel op 60 gooit Douglas 80 uit om 2-1 voor te komen. Met een 94 finish zorgt Willy van de Wiel ervoor dat we een beslissende leg krijgen in de beslissende set die de Engelsman mag beginnen. Free Willy tovert echter een maximale 180 score uit de hoge hoed waarmee hij het vuur aan de schenen legt van de Engelsman. Douglas krijgt ene kans maar benut deze niet, van de Wiel gooit 78 uit om zich te plaatsen voor een volledige Nederlandse finale van deze jubileum editie van het Open Antwerpen 2012.

Heren finale:
Willy van de Wiel – Joppe Bakens 0-3 (2-3)(0-3)(0-3)

Uit de vele internationale toppers die vanmorgen van start gingen aan de 25e editie van het open Antwerpen zijn er nog twee over. Een oranje finale die word uitgevochten tussen twee Brabanders, Joppe Bakens en Willy van de Wiel. De eerste set gaat met 3-2 naar de 27-jarige Eindhovenaar Bakens. De tweede set begint de Rijenaar maar maakt deze niet af en met 3-0 gaat ook de tweede set naar de Eindhovenaar. In de derde set moet Van de Wiel aanleggen om te voorkomen dat de winst niet naar zijn opponent gaat maar Van de Wiel slaagt hier niet in. Vanaf 52 mag Joppe aanleggen voor de winst en hij slaagt erin om de winnende pijl te gooien.

Heren:
Halve finale
Remon Hurrebrink – Joppe Bakens 0-2 in sets 
Steve Douglas – Willy van de Wiel 1-2 in sets

Finale
Joppe Bakens – Willy van de Wiel 3-0 in sets

Dames finale:
Rachna David – Anastasia Dobromyslova 0-2 in sets (1-3)(2-3)
De Noorse Rachna David speelde een goede dames finale tijdens het Open Antwerpen. In de eerste set was het de Russische schone die met 1-3 de set pakte. De tweede set kwam zelfs tot 2-2 maar de ervaring liet van zich spreken door met een 15 darter en een 101 finish het open Antwerpen op haar naam te schrijven. Anastasia gooide 80.66 gemiddeld en Rachna David 73.59.

Jeugd_Open_AntwerpenJeffrey de Zwaan heeft het juniorentoernooi van het Open Antwerpen op zijn naam geschreven. In de finale was de Nederlander met 5-0 te sterk voor landgenoot Davy Monsees. In de halve finale was De Zwaan met 4-1 te sterk voor Santino Broer en eerder vielen ook Wesley Vandevoorde en Joe Davis ten prooi aan The Black Cobra. Voor alle uitslagen van het juniorentoernooi klik hier.

Het meisjestoernooi van het Open Antwerpen is gewonnen door Marilou Daamen in een eveneens Nederlandse finale. Daamen rekende in de finale af met Fenna Bouwman die slechts 2 legs wist te pakken in de eindstrijd. Met 4-2 was het Daamen die de hoofdprijs bij de meisjes wist te pakken. Marilou won in de halve finale met 3-0 van Melanie Fatels en Fenna versloeg in de halve eindstrijd de Belgische Sharon Bracke met 3-2. Voor alle uitslagen van het meisjestoernooi klik hier.

Het gloednieuwe recreantentoernooi dat vandaag voor het eerst werd georganiseerd is gewonnen door de Belgische Bruno Brants. In de finale versloeg hij zijn landgenoot Tony de Pauw. Voor alle uitslagen van het recreantentoernooi klik hier.

Voor een overzicht van de foto’s van vandaag zie dit fotoalbum.

Uitslagen:
Juniorentoernooi  –  Meisjestoernooi  –  Heren singletoernooi  –  Dames singletoernooi  –  Recreanten singletoernooi
.