Home WDF Hoofdnieuws Open Finland 2010

Open Finland 2010

Finland

Dit weekend word in Helsinki het Open Finland 2010 gehouden, vanuit Nederland zijn Ron Meulenkamp, Remon Hurrebrink en Remco van Eijden vertrokken naar de Finse hoofdstad om deel te nemen, wij worden dit weekend op de hoogte gehouden door Caroline Bruinink en hebben inmiddels de eerste update over de Nederlanders ontvangen.

 

 

 

 

 

Singletoernooi

Jörgen Brouwer sneuvelde in de eerste ronde en de andere vier heren wisten allemaal hun sheet te winnen en wisten vervolgens een plaats te bemachtigen bij de laatste 16. Zowel Ron Meulenkamp als Remon Hurrebrink verloren hun wedstrijd. Remon kwam nog 2-0 voor maar zijn tegenstander werd warm en hij verloor met 4-2.
Ron speelde tegen Ulf Ceder. Hij startte slecht maar kwam terug tot 2-2. Het werd 3-3 en Ron won de bull. De eerste 2 beurten van Ceder waren matig maar Ron maakte er geen gebruik van en zo ging het gelijk op. Ceder mistte op het eind een finish van 104 maar Ron checkte niet en Ceder maakte de beurt af.Jonny en Remco wonnen beiden hun wedstrijd en moesten het vervolgens opnemen tegen elkaar. Jonny speelde een zeer sterke wedstrijd en won met 4-1 van Remco en plaatste zich daarmee voor de halve finale. In de halve finale schakelde hij de Zweed Jonas Olovsson uit met 4-3. In de finale liet Jonny het afweten. Hij kwam nog wel terug tot 4-2 maar Paul Knighton won de finale met 5-2 en plaatste zich daarmee voor de Winmau later dit jaar.
  

Verslag koppels Open Finland 2010.
Vandaag begon Open Finland met de koppels. Voor Nederland betekende dit de koppels Ron Meulenkamp en Remon Hurrebrink en Remco van Eijden en Suzan. Er werd gespeeld op 16 banen en iedere baan had zijn eigen sheet. Er waren zo’n 60 deelnemede koppels.

Ron en Remon wonnen de eerste ronde met 3-0. In de tweede ronde werd het 2-2 en mochten de Nederlanders beginnen. De tegenstanders die in de eerste ronde wonnen van Oskar Lukasiak en zijn koppelmaat wisten, ondanks diverse wedstrijdpijlen tegen, toch de winst naar zich toe te trekken.
Voor Remco en Susan Buys eindigde het koppeltoernooi een ronde later. Zij wonnen hun sheet maar verloren bij de laatste 16 van de Finse tegenstanders waar Ron en Remon eerder van verloren.

Morgenmiddag om 14.00 uur (13.00 uur Nederlandse tijd) starten de singles waar weer een Winmauplaats te verdienen valt.

Bron: Carolien Bruinink

 

 

Halve finale Dames
Anna Forsmark/Maria Lindström vs Marika Juhola/Kirsi Viinikainen 3-1

Tarja Salminen/Lumi Silván vs Tarja Pellikka/Sari Suomela 3-0

Finale Dames
Tarja Salminen/Lumi Silván vs Anna Forsmark/Maria Lindström 3- 2

Halve finale Heren
Hannu Kauppinen/Matti Hatinen vs Joonas Heiskanen/Reijo Leppänen 3-0

Markus Jokikokko/Jarkko Uutela  vs Teemu Koivunen/Esko Suomi 3-0

Finale Heren
Hannu Kauppinen/Matti Hatinen, vs Markus Jokikokko/Jarkko Uutela 3-2

 

 

Via andere bronnen hebben wij vernomen dat er ook een best wel leuk deelnemersveld aanwezig is in Finland, zo zullen o.a. de volgende spelers in aktie komen in Helsinki

 

Heren
Scott Mitchell
Paul Carter
Krzysztof Ratajski
Clive Barden
Oscar Lukasiak
Remco van Eijden
Jonas Olovsson
Ron Meulenkamp
Remon Hurrebrink
Jonny Nijs

Dames
Deta Hedman
Tricia Wright
Maret Liiri
Grethel Glasö