Home WDF Hoofdnieuws Open Turkije: Martin Phillips (9-darter) en Rachel Brooks domineren

Open Turkije: Martin Phillips (9-darter) en Rachel Brooks domineren

Deze week werd het Turkije Open  in het Grand Haber Hotel, Kemer in Anatalya gespeeld. Martin Phillips uit Wales heeft de titel bij de heren singles voor het tweede jaar op rij op zijn naam weten te schrijven. In de finale werd Ryan Joyce uit Engeland met een whitewash (5-0) verslagen. Hierbij wist Phillips in de vijfde leg nog een 9-darter te gooien. Van de Nederlanders was Willem Mandigers de beste man. Hij kwam tot de laatste 16, waar hij met 4-0 van de Turk Eser Tekin verloor.

Runner-up Joyce was de heren koppels wel succesvol. Met partner Andy Chalmers schreef hij de titel in deze categorie op zijn naam. Het vorig jaar trok Martin Phillips wel aan het langste eind bij de heren koppels, deze prestatie boekte hij met partner Emre Toros. Het Nederlands duo Willem Mandigers/Dennis Gijsberts kwam op deze editie tot de laatste 32.

Bij de dames ging de Engelse Rachel Brooks er met de titel vandoor. Zij was met 5-4 te sterk voor Gaynor Williams die het Wales feestje niet compleet kon maken. Brooks kende een sterk toernooi. Zij was bij de dames koppels en mix koppels namelijk ook succesvol. Zij pakte de titel bij de dames koppels met haar partner Paula Jacklin, bij de gemengde koppels was ze samen met de heren single winnaar, Martin Phillips, de sterkste.

Zie de onderstaande links voor de uitslagen in de diverse categorieën:

Heren singles
Heren koppels
Dames singles
Dames koppels
Mix koppels