Opnieuw spelers via Nederlandse Darts Bond naar Zuiderduin 2013 WDF Hoofdnieuws
WDF Hoofdnieuws

Opnieuw spelers via Nederlandse Darts Bond naar Zuiderduin 2013

Opnieuw spelers via Nederlandse Darts Bond naar Zuiderduin 2013

Voor het derde jaar op rij mogen enkele Nederlandse darters dankzij NDB wildcards aantreden tijdens de Zuiderduin Masters, die dit jaar gespeeld zal worden van 6 t/m 8 december. Vanzelfsprekend is hotel Zuiderduin opnieuw gastheer van dit toptoernooi. Hoewel bovenstaande geen grote verrassing meer zal zijn heeft de NDB in overleg met de organisatie opnieuw de invulling bepaald. Het jeugdtoernooi zal opnieuw een internationaal karakter krijgen, naar alle waarschijnlijkheid zullen er drie buitenlandse topspelers uitgenodigd worden.

Colin Roelofs is dankzij zijn winst tijdens de Mariflex Open van afgelopen weekend al geplaatst en hier komt de juniorenwinnaar van de Champions League of Darts 2013 nog bij. De invulling van de laatste jeugdplaatsen worden in het najaar bepaald waarbij de NDB de organisatie zal adviseren.

Bij de heren beschikt de NDB opnieuw over twee herenwildcards die verbonden zullen worden aan het NDB Rankingcircuit en de Nederlandse herenselectie. Omdat het NDB Rankingcircuit op dit moment in een overgangsfase zit naar seizoenjaar (klik hier voor meer info) zal op een later moment besloten worden op welke wijze de 'rankingwildcard' toegewezen zal worden. Mocht je kans willen maken om hiervoor in aanmerking te komen dan zal je dus deel moeten nemen aan de NDB Rankingtoernooien. Kom dus aanstaande zondag naar Lent! De tweede en tevens laatste wildcard staat opnieuw ter beschikking voor een heer uit de Nederlandse herenselectie. De selectiespelers die zodoende nog niet geplaatst zijn maken alsnog kans, want voor hen zullen selectiewedstrijden georganiseerd worden.

Dankzij deze afspraken en samenwerking is de NDB opnieuw nauw betrokken bij de toekenning van diverse wildcards voor de Zuiderduin Masters. Hier is de NDB erg trots op, aangezien de Nederlandse darter de kans wordt geboden om via het Nederlandse Rankingcircuit en selectie de internationale top te bereiken. Vorig jaar waren het Remco van Eijden en Rick Hofstra die dankzij deze wildcards het Zuiderduin podium mochten betreden.

Inmiddels is de kaartverkoop van de Zuiderduin Masters 2013 gestart! Op dit toernooi kunt u de 24 beste heren, 6 beste dames en 6 beste jeugdspelers uit het nationale en internationale dartscircuit in actie zien. Informatie over tickets, passe partouts en hotelboekingen kunt u vinden op www.zuiderduinmasters.nl!
.

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws