Home WDF Hoofdnieuws Remco van Eijden: Grote eer om voor mijn land te mogen uitkomen

Remco van Eijden: Grote eer om voor mijn land te mogen uitkomen

Van Eijden 2012

In de aanloop naar het WK in Canada, welke plaats zal vinden van 1 tot en met 5 oktober, stelt de Nederlandse Darts Bond de geselecteerde spelers één voor één aan het Nederlandse dartspubliek voor. Ze beginnen met de huidige rankingkampioen Remco van Eijden. De Zaandammer won in de afgelopen maanden de Zwitserland en Oostenrijk Open en maakte dit jaar deel uit van het succesvolle Winmau Six Nationscup Team dat in Texel de hoofdprijs wist te winnen.

1. Remco, wat doe je in het dagelijks leven en ben je al wel eens in Canada geweest?
‘Ik heb sinds ander half jaar een eigen onderneming als online marketeer, www.rve-onlinepromoties.nl, daardoor redelijk wat tijd om tussen de werkdagen door even te darten en nee, ik ben nog nooit in Canada geweest.’

2. Wat was je eerste reactie toen je hoorde dat je mee mocht naar Canada?
‘Geweldig natuurlijk! Ik vind het een grote eer om voor mijn land te mogen uitkomen.’

3. Hoe vaak heb je al in het Nederlands team shirt gespeeld?
‘Een paar keer nu, zelfs al in mijn jeugdperiode.’

4. Wat is je mooiste herinnering aan het spelen voor Nederland?
‘Persoonlijk voor mij de demonstratie partij op de Lakeside in 2007. Daar speelden we tegen Engeland. Het was met pasen en later dat jaar plaatste ik me ook voor het eerst voor Lakeside.’

Voor de rest van het interview verwijzen we je graag door naar dit artikel op de website van de Nederlandse Darts Bond.
.