Roger Janssen en Deta Hedman pakken titels Open Luxemburg 2018 WDF Hoofdnieuws
WDF Hoofdnieuws

Roger Janssen en Deta Hedman pakken titels Open Luxemburg 2018

Roger Janssen en Deta Hedman pakken titels Open Luxemburg 2018

Op dag 2 van het Open Luxemburg is de titel bij de heren gegaan naar Roger Janssen. Hij was in de finale met 6-3 te sterk voor Gary Robson. Beelden van de heren finale zijn hier te bekijken.

Op weg naar de finale wist Roger Janssen al te winnen van onder andere Willem Mandigers (4-0), Silko Visser (5-3) en Jim Williams (5-1). Gary Robson op zijn beurt versloeg op weg richting het podium onder andere Donny Trouwborst (5-2), Chris Landman (5-0) en Martijn Kleermaker (5-4).

Hiermee pakten deze heren belangrijke punten voor onder andere de Finder Darts Masters ranking terwijl veel andere geplaatste spelers verstek moesten laten gaan. Een gecancelde vlucht vanuit Engeland voorkwam namelijk de aanwezigheid van onder andere Conan Whitehead, Daniel Day, Scott Baker en Tricia Wright.

Voor The Silverback zou het een heel zuur weekend worden. Hij miste 12 matchdarts bij een 3-0 voorsprong tegen de Belg Bob de Meijer die aansluitend drie keer een 13-darter gooide om vervolgens de partij in het slot te gooien. Omdat O'Shea aansluitend weigerde om nog te schrijven mag hij op zondag ook niet deelnemen.

Spelers als Andy Hamilton, Wes Newton en Matt Clark, die de overstap van de PDC naar de BDO hebben gemaakt, waren ook aanwezig. Maar zij wisten het niet waar te maken in Luxemburg. Alle drie lagen ze er voor de laatste 16 al uit.

Roger Janssen en Deta Hedman pakken titels Open Luxemburg 2018

Deta Hedman was op zaterdag de sterkste bij de dames. Ze won het toernooi van een Nederlandse, net als in 2016 toen de laatste editie werd gespeeld. Toen was het Sharon Prins die werd verslagen maar dit jaar was het Anca Zijlstra die haar niet kon verslaan op het podium. Op weg naar de finale won Hedman al van onder andere Jana Kanovska en Vanessa Zuidema terwijl Zijlstra op weg naar het podium won van onder andere Marly van den Heuvel en Astrid Trouwborst. Beelden van de dames finale zijn . Bij de junioren ging de winst wel naar Nederland. Daan Bastiaansen was in de finale met 4-0 te sterk voor Finn Kalsbeek. Eerder was Bastiaansen al te sterk voor onder andere Sebastian Bech en Keanu van Velzen terwijl Kalsbeek afrekende met Pim van Bijnen en Zyon Raman. Beelden van de junioren finale zijn . In totaal deden er 271 heren en 56 dames mee. De podiumwedstrijden waren live te volgen via onderstaande livestream. Een overzicht van alle uitslagen vind je hieronder. Jim Williams 4-1 Jeffrey van Egdom Marco Zandbergen 0-4 Craig Venman Willem Mandigers 0-4 Roger Janssen Silko Visser 4-3 Aaron Turner Danny van Trijp 4-2 Nick Kenny Andreas Gradert 3-4 Martijn Kleermaker Gary Robson 4-2 Donny Trouwborst Wayne Warren 3-4 Chris LandmanJim Williams 5-2 Craig Venman Roger Janssen 5-3 Silko Visser Danny van Trijp 2-5 Martijn Kleermaker Gary Robson 5-0 Chris Landman Jim Williams 1-5 Roger Janssen Martijn Kleermaker 4-5 Gary Robson Roger Janssen (91,47) 6-3 Gary Robson (89,88) Anca Zijlstra 4-1 Marly van den Heuvel Priscilla Steenbergen 2-4 Astrid Trouwborst Deta Hedman 4-1 Jana Kanovska Veerle Hamelink 1-4 Vanessa Zuidema Anca Zijlstra 4-1 Astrid Trouwborst Deta Hedman 4-1 Vanessa Zuidema Anca Zijlstra (67,56) 1-5 Deta Hedman (74,13) Pim van Bijnen 0-3 Finn Kalsbeek David Schlichting 2-3 Zyon Raman Keanu van Velzen 3-2 Magnus Larsen Daan Bastiaansen 3-1 Sebastian Bech Finn Kalsbeek 3-1 Zyon Raman Keanu van Velzen 1-3 Daan Bastiaansen Finn Kalsbeek (60,66) 0-4 Daan Bastiaansen (68,31)

Roger Janssen en Deta Hedman pakken titels Open Luxemburg 2018

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws