Home WDF Hoofdnieuws Chisnall verrast O’Shea en mag het in finale opnemen tegen Adams

Chisnall verrast O’Shea en mag het in finale opnemen tegen Adams

ChisnallverslaatOShea

Dave Chisnall mag nu toch echt wel de verrassing van het toernooi genoemd worden aangezien hij vandaag met 6-3 van Tony O’ Shea wist te winnen en daarmee morgen in de finale tegen Martin Adams mag aantreden. Chisnall wist eerder in het toernooi ook al Darryl Fitton, Ted Hankey en Tony West te verslaan. Martin Adams was vandaag te sterk voor Martin Phillips en mag morgen gaan proberen zijn 2e lakeside titel binnen te gaan slepen. 

 

 

 

 

 

Tony O’Shea (88.29) – Dave Chisnall (97.32) 3-6 (3-2, 3-1, 2-3, 2-3, 3-1, 0-3, 1-3, 0-3, 0-3)

Tony O’Shea liep snel weg in deze partij naar een 2-0 voorsprong in sets, maar daarna begon Chisnall warm te draaien en wist hij op de beslissende momenten de goeie tripples en dubbels te raken. Dave Wist dan ook terug te komen naar 2-2 en leek zelfs uit te lopen naar 3-2 maar Tony kon net op tijd zijn draai terug vinden waardoor hij de 3-2 voorsprong wist te pakken. Na een korte pauze kwam Chisnall net als die tegen Hankey deed als een speer uit de startblokken en kwam meteen terug tot 3-3. In de 7e set wist Tony goed te beginen en kwam op een 1-0 voorsprong. Hierna deed Dave er een schepje boven op en pakte 3 legs op rij met een elf, vijftien en dertien darter pakte hij ook de 7e set. Tony kreeg steeds meer moeite om in de wedstrijd te blijven en Dave Chisnall was niet meer te houden hij pakte de 8e set voor de 5-3 voorsprong en had nu nog maar één set nodig voorde overwinning. In de laatste set van de partij gooide Dave 80, 164 en 121 uit om zo zijn finale plek veilig te stellen.

 

Martin Adams (97.38) – Martin Phillips (92.94) 6-4 (3-2, 3-0, 3-1, 3-1, 2-3, 3-1, 2-3, 1-3, 2-3, 3-2)

Martin Adams kwam goed uit de startblokken en leek al snel op weg naar een halve finale plaats. Hij kwam 4-0 voor in sets en er leek geen vuiltje aan de lucht, totdat Martin Phillips een comeback in ging zetten. Phillips pakte 1 set terug en zag Adams in 1e instantie weer uit lopen, hierna draaide alles om. Adams kreeg meer moeite om legs te pakken omdat Phillips goed bleef scoren en ook zijn dubbels snel pakte. Phillips kwam terug tot 5-2, 5-3 en zelfs tot 5-4. Deze grote comeback koste hem veel energie, hij kon dan in de 10e set ook niet meer voorkomen dat Adams voor de wedstrijd mocht aanleggen. De Engelsman maakte geen fout en zal het morgen in de finale gaan opnemen tegen de verrassing van het toernooi Dave Chisnall

 

 

 

Foto Dave Chisnall: Home4darts