Home WDF Hoofdnieuws Sharon Prins: Ik denk de meeste weerstand te krijgen van Engeland

Sharon Prins: Ik denk de meeste weerstand te krijgen van Engeland

Sharon Prins

In de aanloop naar het WK in Canada, welke plaats zal vinden van 1 tot en met 5 oktober, stelt de Nederlandse Darts Bond de geselecteerde spelers één voor één aan het Nederlandse dartspubliek voor. Na te zijn begonnen met Remco van Eijden en Aileen de Graaf staat deze week Sharon Prins op het programma. De Zoetermeerse presteert internationaal goed en maakt al jaren onderdeel uit van de damesselectie en haalde dit jaar knap de halve finale van de Lakeside. 

1. Sharon, wat doe je in het dagelijks leven en ben je al wel eens in Canada geweest?
‘Ik ben werkzaam op een kinderdagverblijf in Zoetermeer. Vanaf half oktober zal ik op een ander kinderdagverblijf in Zoetermeer gaan starten wegens sluiting. Super jammer maar ik weet zeker dat ik het op mijn nieuwe plek ook naar mijn zin zal hebben. Ik ben nog nooit in Canada geweest.’

2. Wat was je eerste reactie toen je hoorde dat je mee mocht naar Canada? 
‘Echt super gaa fom zo ver van huis voor Nederland uit te mogen komen. Ik heb er echt veel zin in! Ook hoorde ik meteen dat Karin ten Kate onze nieuwe damescoach wordt en ook meteen meegaat naar Canada. Echt super!’

3. Hoe vaak heb je al in het Nederlands team shirt gespeeld? 
‘Ik ben vanaf 2007 tot heden actief in de Nederlandse Selectie. Ik ben al een keer naar Denemarken geweest voor het EK dus het is gaaf dat ik nu ook een keer het WK mag gooien.’

4. Wat is je mooiste herinnering aan het spelen voor Nederland?
‘Dat was toch het EK. Het was een leuke en leerzame ervaring. Ik kwam helaas niet ver. Maar ik heb echt een super week gehad.’

Voor de rest van het interview verwijzen we je graag door naar dit artikel op de website van de Nederlandse Darts Bond.
.