Home WDF Hoofdnieuws Six Nations Cup afgelast, EK Jeugd en WDF Europe Cup nog onzeker

Six Nations Cup afgelast, EK Jeugd en WDF Europe Cup nog onzeker

We bevinden ons midden in de coronacrisis, een onwerkelijke periode, onzeker en ongrijpbaar. Dat dit gevolgen heeft op vele toernooien en evenementen en dus ook op de Nederlandse selectie. Hieronder geeft de Nederlandse Darts Bond per evenement de huidige status weer.

Six Nations Cup
Vanwege de internationale crisis heeft de NDB samen met de andere vijf landen van de Six Nations Cup, Schotland, Engeland, Wales, Ierland en Noord-Ierland, besloten om dit prestigieuze evenement voor landenteams dit jaar definitief af te gelasten. In gezamenlijk overleg is besloten om de editie van 2020 in Schotland te verplaatsen naar 2021 waarbij Schotland dus het organiserende land zal zijn. Hierdoor schuift de roulatie dus één jaar op en zal Noord-Ierland nu in 2022 gastheer zijn van dit prachtige evenement.

4 Nations Tourmant
Het 4 Nations Tournament, welke eind maart jl. gepland stond, was reeds afgelast. In lijn met bovenstaande beslissing heeft de NDB in overleg met de andere drie landen van het 4 Nations Tournament, Duitsland, België en Luxemburg, besloten dat Duitsland nu in 2021 gastheer zal zijn van dit mooie evenement. Hierdoor schuift dus ook hier de roulatie met één jaar op en zal België nu in 2022 gastheer zijn.

EK Jeugd, EK Senioren
Zowel het EK jeugd als ook het EK voor senioren is op dit moment nog niet afgelast. De NDB heeft zowel bij de WDF als ook bij beide organiserende landen gevraagd wanneer er een definitieve beslissing gemaakt gaat worden. Wij verwachten spoedig een update en zullen die dan uiteraard gelijk delen.

Vegro the Hague European Championships Disabilty Darts
Wij hebben vernomen van de organisatie van dit evenement dat zij op dit moment de verschillende mogelijke scenario’s onderzoeken. Update volgt.

Nieuwe selectie
Voor de samenstelling van de nieuwe Nederlandse selectie heeft de coronacrisis uiteraard ook gevolgen. Net als voor de spelers die dit seizoen in het Nederlands team zaten. Niemand weet hoe lang deze crisis nog gaat duren. Waarschijnlijk zal deze onzekere tijd nog wel even aanhouden en wie weet komen er opnieuw nieuwe maatregelen of worden de huidige maatregelen opnieuw verlengd. Niet alleen zijn er diverse toernooien en evenementen gecanceld, maar ook de rest van de agenda na de zomer is nog uiterst onzeker. Daarom wil de NDB samen met de Technische Staf nog even de tijd nemen op de nieuwe selectie op het juiste moment goed uit te werken. Daarnaast bekijken ze dan ook de mogelijkheden voor de spelers die dit seizoen in het Nederlands team zaten. Update volgt zodra mogelijk.