Home WDF Hoofdnieuws Six Nationscup, Nederlandse dames runner up team, Walton gooit 9 darter

Six Nationscup, Nederlandse dames runner up team, Walton gooit 9 darter

RepubliekIerland

De Nederlandse dames Karin Krappen, Francis Hoenselaar en Tamara schuur zijn de runners up geworden tijdens de Six Nationscup. In de finale moesten de Nederlandse dames hun meerdere erkennen in het Engelse team bestaande uit: Trina Gulliver, Karen Lawman en Lisa Ashton.Gisteren is helaas bij de heren het Nederlandse team de kans ontnomen op het goud. De Nederlandse heren hebben de 5e plaats uiteindelijk overwonnen tegen Rep. Ierland.

Krappen speelde in de halve finale een zeer goed gemiddelde van 27.08, het team gemiddelde kwam uit op 18.34 waar de dames uit de Rep Ierland een gemiddelde behaalde van 18.10.

In de finale waren de drie dutch girls erg stabiel maar niet goed genoeg, de dames gooide een gemiddelde van 24.35 tegen de Engelse. Karin Krappen noteerden de meeste 180 scores, 2x wist ze de maximale te noteren in de finale. Het Engelse team wist geen enkele max te noteren maar wonnen wel met 5-3 waarmee de Six Nationscup titel naar de Engelse dames ging.

In het herentoernooi ging de titel naar het Engelse team, zij wisten uiteindelijk in de finale het team van Wales met 13-7 te verslaan, in de 17e leg van deze finale wist John Walton een 9 darter te noteren.

 

Tijdens de Six Nationscup werden ook dit jaar weer de statistieken bijgehouden, beste Nederlandse heer (plaats 12) werd uiteindelijk Willy van de Wiel met een gemiddelde van 28.20, in het damestoernooi werd de beste dames Karin Krappen zij kwam tot een gemiddelde van 24.05 (plaats 3).

 

het totaal statistieken overzicht vind je in de bijlage onder dit artikel.

 


Uitslagen

HEREN:

5e/6e PLAATS:

Nederland (5de positie)- Rep. Ierland 13-10

Halve Finales
Wales – Schotland 13-7
Engeland – Noord Ierland 13-3

FINALE:
Engeland – Wales 13-7

 

DAMES:

5e/6e PLAATS:

Wales – Noord Ierland 5-0

Halve finales
Nederland – Rep Ierland 5-3
Engeland – Schotland 5-0

Finale
Nederland – Engeland 3-5

6622

Van links naar rechts: Tamara Schuur, Francis Hoenselaar en Karin Krappen

Nederlands team Six-Nationscup 2010:

 

 

 

 

Heren
Joey ten Berge
Willie van de Wiel
Frans Harmsen
Daniel Brouwer
Gino Vos

Dames
Francis Hoenselaar
Karin Krappen
Tamara Schuur *

* Carla Molema was in eerste instantie ook geselecteerd voor de Six-Nationscup 2010. Helaas heeft Carla aangegeven niet naar Ierland af te kunnen reizen. Na uitgebreid overleg heeft de technische staf besloten haar plaats in te laten nemen door Tamara Schuur.