Home WDF Hoofdnieuws Smith en Loch winnen WDF Australian Classic en pakken Lakeside 2024 tickets

Smith en Loch winnen WDF Australian Classic en pakken Lakeside 2024 tickets

WILLIAM HILL WORLD DARTS CHAMPIONSHIP 2022 ALEXANDRA PALACE, LONDON PIC;LAWRENCE LUSTIG ROUND 1 MAIK KUIVENHOVEN V KY SMITH KY SMITH IN ACTION

Ky Smith en Amanda Loch wonnen de WDF Australian Classic, het eerste Gold ranking event van 2023. Zodoende hebben ze zich na Berry van Peer en Aileen de Graaf gekwalificeerd voor het WDF Lakeside WK 2024.

Smith pakte zijn eerste WDF-rankingtitel dankzij een 6-5 zege op Josh Kime. Hierdoor is hij, zoals gezegd, verzekerd van deelname aan het WDF Lakeside WK 2024 en deed hij ook goede zaken in de race om de drie resterende plekken voor het WDF Lakeside WK 2023. Het had echter niet veel gescheeld of Smith lag er in de groepsfase uit, aangezien hij drie van zijn vijf poulewedstrijden verloor. In de knock-outfase was hij echter moeilijk te stoppen door na de poulefase slechts een leg af te staan op weg naar de kwartfinale. In de kwartfinale zette hij Robbie King opzij en in de halve finale won hij in een beslissende leg van Michael Cassas, die Raymond O’Donnell en de nummer 1 van Australië binnen de WDF Peter Machin huiswaarts had gestuurd. 

Het damestoernooi werd gewonnen door Amanda Loch, die haar derde WDF-rankingtitel pakte en zich zodoende op mag maken voor het WDF Lakeside WK 2024. Loch maakte het zichzelf niet makkelijk, maar won achtereenvolgens van Christine Sheerin (4-3), Bek Heide (4-2), de nummer 1 van Australië Kym Mitchell (4-3 na een 3-1 achterstand) en Joanne Hadley (5-4).