Ted Hankey is 1.000 pond verschuldigd vanwege contractbreuk BDO WDF Hoofdnieuws
WDF Hoofdnieuws

Ted Hankey is 1.000 pond verschuldigd vanwege contractbreuk BDO

Ted Hankey is 1.000 pond verschuldigd vanwege contractbreuk BDO

De tuchtcommissie van de British Darts Organisation heeft ex-lid Ted Hankey een boete opgelegd van 1.000 pond voor het onrechtmatig opzeggen van het lidmaatschap bij de BDO. Tevens worden de kosten voor het proces dat tegen hem is begonnen bij The Count in rekening gebracht. Ook is de Engelsman bij deze dartsbond geschorst tot en met 14 juli 2013. Zowel BDO de Disciplinary Officer als Ted Hankey hebben het recht om in beroep te gaan tegen deze beslissing.

De reden van de opgelegde boetes zijn gebaseerd op het feit dat Ted Hankey tijdens de Lakeside 2012 de halve finale wist te halen wat betekent dat hij zich hiermee direct heeft geplaatst voor de Lakeside van 2013 waar hij volgens het getekende contract aan deel dient te nemen. De BDO is van mening dat hij zonder geldige reden deze regel heeft overtreden met het voortijdig overstappen naar de PDC.

De British Darts Organisation geeft aan dat een mogelijke overstap terug naar de BDO pas zal worden overwogen wanneer de boete is betaald en de termijn van de schorsing is verstreken. De kans dat Ted Hankey de overstap naar de British Darts Organisation nog ooit zal maken is echter nihil.
.

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws