Home WDF Hoofdnieuws Teruggekeerde Eccles meteen trefzeker op Scottish Open

Teruggekeerde Eccles meteen trefzeker op Scottish Open

open_schotland

Tony Eccles heeft zijn rentree bij de BDO opgeluisterd met de eindzege op het Scottish Open. The Viper, die onlangs de PDC verliet om terug te keren bij de Britse dartsorganisatie, was zondag in de finale de baas over Robbie Green. De Engelsman vloerde zijn landgenoot met 5-3.

Eccles was tussen 2003 en 2007 een vaste waarde in de top van de BDO. De 42-jarige speler uit Middlesbrough won onder meer het Dutch, England, British en Swedish Open. De laatste zelfs twee keer. Maar nadat hij in 2007 op Lakeside de kwartfinale had gehaald, vond hij het tijd worden voor een overstap naar de PDC. Daar kon hij echter geen potten breken. In het begin deed hij nog wel leuk mee, met enkele halve finaleplaatsen in de ProTour en een plek in de achtste finale van het WK 2008. Maar in de laatste jaren gleed hij rap af in de rankings.

Sinds kort wil Eccles zijn geluk weer bij de BDO beproeven, en met succes. In het sterk bezette Scottish Open baande hij zich zonder problemen naar de finaledag en ook daarop bleek hij niet te stuiten. Met zeges op onder meer Stephen Bunting (3-2), Martin McCloskey (3-1) en Barry Copeland (4-1) denderde hij naar de eindstrijd, waarin titelverdediger Robbie Green wachtte. Kong was bij de laatste 64 te sterk voor Wesley Harms en boekte in de halve finale een nipte overwinning op Benito van de Pas, de beste Nederlander van de dag (4-3).

In de finale nam Eccles vlot een 2-0 voorsprong, maar mede door drie 180’ers te gooien, kwam Green terug tot 3-3. De 37-jarige speler uit Liverpool kon echter niet doordrukken. Zowel de zevende als de achtste leg ging in 17 darts naar Eccles, die over de gehele partij een gemiddelde van 26,27 punten per dart gooide. Green kwam niet verder dan een pijlgemiddelde van 24,87. Inderdaad, niet al te hoge cijfers, maar Eccles heeft laten zien op de weg terug te zijn.

Bij de dames triomfeerde Deta Hedman. De runner-up van de afgelopen Lakeside versloeg Dutch Open-winnares Julie Gore in de finale met 4-2. Hedman was bij de laatste vier een maatje te groot voor Tamara Schuur, de beste Oranje-speelster van het evenement. Hedman schreef samen met Karen Lawman ook het koppeltoernooi bij de dames op haar naam. Gary Robson en James Wilson vormden het beste duo bij de mannen.

Uitslagen: Heren singlesVrouwen singlesHeren koppelsVrouwen koppels

Foto: scottishdarts.com
.