Home WDF Hoofdnieuws Titel in Isle of Man ‘extra speciaal’ voor O’Shea en Hendriks

Titel in Isle of Man ‘extra speciaal’ voor O’Shea en Hendriks

Hendriks_Jimmy_zdm11finklap

Normaal gesproken koppelt Tony O’Shea met Darryl Fitton, maar omdat laatstgenoemde het Isle of Man Open van afgelopen weekend oversloeg, vond Silverback zijn geluk bij jeugdwereldkampioen Jimmy Hendriks. En zie daar, het duo van het MariFlex Pro Darts Team was meteen trefzeker.

“Het is altijd leuk om een toernooi te winnen, maar dit is extra speciaal omdat Jimmy en ik pas voor de eerste keer koppelden”, zegt O’Shea tegen Dartfreakz.nl. De eindzege heeft nog meer cachet omdat Hendriks niet eens een maand geleden overstapte naar MariFlex. “Het is geweldig om meteen je tweede toernooi te winnen. Helemaal mooi!”, vult de jonge Nederlander aan.

“In de eerste ronde hadden we wat geluk”, blikt O’Shea terug. “We speelden niet goed, maar dat deed onze tegenstander evenmin. Daarna hebben we uitstekend gespeeld en elke wedstrijd verdiend gewonnen. We hebben een paar goede teams verslagen.” Hendriks: “Als de één wat minder gooide, ging de ander er meteen overheen. Alle kansen die we kregen, benutten we. In de finale speelden we heel goed.”

Was dit succes verwacht? “Verwachten kan je het natuurlijk nooit”, beantwoordt Hendriks. “Maar ik ben de laatste tijd wel in vorm en als je met zo’n wereldtopper gooit, ben je altijd een kanshebber. Ik leer veel van hem. Hij zegt bijvoorbeeld wanneer ik even mijn tijd moet pakken en mijn rust moet nemen.” “Ik ken hem al sinds zijn achtste”, gaat O’Shea verder. “Toen zagen we al dat hij een grote toekomst tegemoet gaat. Hopelijk blijft hij zich verbeteren in de komende jaren.  Deze titel zal hem in elk geval veel vertrouwen geven.”

Komend weekend, op het MariFlex Open, koppelt O’Shea als vanouds met Fitton. “Hopelijk zijn we net zo succesvol als afgelopen weekend met Jimmy.” Hendriks vormt een tandem met Mike Zuydwijk. Hij trekt onbevangen naar Vlaardingen. “Ik verwacht er niets van, maar ga natuurlijk wel mijn uiterste best doen om te winnen.”
.