Home WDF Hoofdnieuws Topdarters slaan hun tenten op in het Belgische Ranst

Topdarters slaan hun tenten op in het Belgische Ranst

Adams_Martin_zdm11

Nadat vandaag het eindtoernooi is gespeeld start voor de 31e keer het Open België. Na enkele jaren afwezig geweest te zijn zullen ook  de Engelse Martin Adams en Trina Gulliver deelnemen in Ranst. Ook is er voor het eerst de Belgian Youth Open dat meetelt voor de nieuwe WDF Youth ranking. In deze ranking staan de Belgen Dimitri Van den Bergh en Kenny Neyens op een 6de plaats en 11de positie. Aanvoerder van deze ranking is de Duitser Max Hopp, die een week geleden nog het Europees kampioenschap won in Antwerpen. Nederlander Kevin Voornhout staat op de 2e positie gevolgd door Jeffrey de Zwaan. Quin Wester staat vierde waarmee er 3 Nederlanders in de top 4 staan. Bij de meisjes ranking treffen Joyce Schuurman op de derde plaats de Belgische Bauwke Verreydt op een 5de plaats gevolgd door Sharon Jansen op de zesde positie. De Duitse Ann-Katrin Wigmann staat op de eerste plaats en is ook aanwezig.

Het programma:

Vrijdag 3 augustus 2012 (Eindtoernooi IBDT)
Om 14 uur start het eindtoernooi van de Internationaal Belgium Darts Tour (IBDT).
De beste 32 heren- en 8 dames van de ranking spelen voor een extra prijzenpot van 10.000 Euro.

Vrijdagavond 3 augustus 2012 ( Opwarmingstoernooi)
Om 20 uur wordt het opwarmingstoernooi gehouden, inschrijven ter plaatsen.

Zaterdag 4 augustus 2012 (Singels)
Is er het singel toernooi voor heren, dames en jeugd. De singels betwist met een Winmau World Masters ticket en deelname aan de Lakeside Play -offs voor de winnaars heren, dames, jongens en meisjes. Voor het eerst in de geschiedenis heeft de World Dart Federation een WDF-Jeugdranking gestart waar de Belgian Youth Open (junior jongens en meisjes) uiteraard deel van uitmaakt. Het jeugdtoernooi belooft opnieuw spectaculair te worden omdat de finales op het Belgian Open podium gespeeld zullen worden.

Zondag 5 augustus 2012 (koppels)
Het toernooi doet zijn reputatie als gezelligste toernooi van Europa eer aan tijdens de Koppelwedstrijd (gemengd, damesen heren).

Het Open België is één van de grootste open dartstoernooi van Europa met hoog niveau darts en een geweldige sfeer! Jaarlijks trekt het Open België meer dan duizend darters. Vorig jaar telde het evenement 1.200 deelnemers. Open België telt mee voor de BDO, WDF, Zuiderduin en BDB ranking.

Het Open België heeft geen geheimen, alle spelers van beginners tot en met de pro’s samen in één grote zaal. Genoeg gelegenheid om deze spelers aan het werk te zien of deze te ontmoeten voor een foto etc.

Gratis toegang: 3-5 augustus 2012 – ‘Den Boomgaard’ – Antwerpsesteenweg 57 – Ranst.